Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik koester het voetbal nu veel meer”

Herstelde Dimitri Nesen moet naar punten zoekend City Pirates op sleeptouw nemen

-

City Pirates heeft na de te schamele één op zes aardig wat werk aan de winkel. En dan komt net vanavond de ongeslagen leider Hasselt op bezoek. Een van de mannen die het leven van de Limburgers zuur moet maken, is Dimitri Nesen. Na maandenlan­g blessurele­ed is Nesen nog op zoek naar zijn allerbeste vorm.

Dimitri Nesen is net terug uit Shangai, waar hij met zijn ploegmaats van Zaalvoetba­lclub FT Antwerpen (Ahmed Sababti, Younes Achter en Khalid Moussaoui) onder meer een galawedstr­ijd tegen Halle-Gooik afwerkte.

“Het was een aangename week”, zegt Nesen, die nooit eerder in Azië was. “Zo reden we een hele dag met de bus door een stad van 22 miljoen inwoners. Niet te vatten. Daarbij kwamen twee trainingen en de wedstrijd tegen Halle-Gooik, die we wel met 6-1 verloren. Verder voerden we wat promotie voor het zaalvoetba­l, dat daar nog niet echt bekend is.”

De aanvaller mag zich sinds enkele weken en na maanden van blessurele­ed opnieuw echt voetballer noemen. “Ik was out sinds december vorig jaar en ben nu een maand weer aan het trainen. Ik speel en de irritatie is minimaal. Fysiek ben ik sterker geworden. De goesting en de motivatie zijn erg groot. Mentaal beleefde ik wel zware maanden.”

“Of ik veranderd ben? Ik koester het voetbal nu veel meer en ik besef dat ik er maar beter serieus mee omga. Die blessure heeft een serieuze impact op mijn leven gehad. Plots viel alles weg, zowel het veldals het zaalvoetba­l.”

Nesen moet nu met City Pirates op zoek naar punten. “Als we tegen Hasselt verliezen, zal de druk stijgen en dat moeten we vermijden. Gemakkelij­k wordt het niet tegen een ploeg die zes op zes heeft”, weet de man die al aan zijn negende seizoen in Merksem bezig is. “We hebben nu voet aan de grond gezet in tweede amateurkla­sse, maar we zullen hard moeten blijven werken en punten moeten pakken waar het kan. De tegenstand is sterk en aan elkaar gewaagd. We mogen de ambitie hebben om een seizoen als vorig jaar te draaien, maar het zal niet gemakkelij­k worden om dat te evenaren.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Dimitri Nesen (links) met Tom Proost in de eerste thuiswedst­rijd van dit seizoen van City Pirates tegen Turnhout.
FOTO TOM GOYVAERTS Dimitri Nesen (links) met Tom Proost in de eerste thuiswedst­rijd van dit seizoen van City Pirates tegen Turnhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium