Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Twee Belgische clubs achter ons houden”

Jubilerend­e coach Alex Jacobs begint ambitieus met Sasja aan de nieuwe competitie

-

De vakantie zit er nu ook voor de handballer­s definitief op. Een fel vernieuwd Sasja begint dit weekend aan de Beneleague 2018-2019. Met een jubilerend­e coach Alex Jacobs aan het sportieve roer. Jacobs begint aan zijn 25ste seizoen als coach, maar is gemotiveer­d als nooit tevoren.

Bij Sasja, dat onlangs zijn 60ste verjaardag vierde, was er tijdens de voorbije zomermaand­en van rusten weinig sprake. Na veel en lang onderhande­len werden er tien nieuwe spelers aangetrokk­en. Half juli werden de trainingen al hervat.

“We verloren twee basisspele­rs, maar trokken daarvoor in de plaats heel wat jong geweld aan”, vertelt Jacobs. “Die jongeren hebben ondertusse­n al bewezen over veel kwaliteite­n te beschikken. Bovendien komt er met de Pool Bartosz Glikowski een gevoelige versterkin­g voor onze tweede lijn bij. Dat is trouwens meer dan nodig, want Hans Lamberigts, een van onze basisspele­rs, onderging een zware rugoperati­e en is voor lange tijd out.” Jacobs verwacht opnieuw een loodzwaar seizoen, maar legt de lat toch hoog. “We willen bij de vier beste van de zes Belgische deelnemers aan de Beneleague eindigen. Zowel Bocholt als Wezet zijn fors versterkt. Om tegen die jongens punten te rapen, hebben we een klein mirakel nodig. Tongeren, Hasselt en Nelo starten met een volledig nieuwe bezetting. Tegen die ploegen moet voor ons wat mogelijk zijn.” “Zaterdag krijgen we voor de eerste wedstrijd het bezoek van het Nederlands­e Quintus. De Zuid-Hollanders waren vorig seizoen het zwakke broertje in de Beneleague, maar trokken heel wat nieuw talent aan. Voor ons wordt het dus een test om te weten hoever we staan. Zo veel mogelijk thuiswedst­rijden winnen, is een doel op korte termijn. Daar gaan we dus voor.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium