Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerst een vechtparti­j, nu een auto in brand gestoken. Wat is het volgende?”

Buurtbewon­ers Gallo-Romeinenla­an ongerust na brandstich­ting auto zigeunerfa­milie

- THEO DERKINDERE­N, SAM REYNTJENS

In de Gallo-Romeinenla­an in Kontich is donderdagn­acht een auto in brand gestoken. Niemand raakte daarbij gewond, maar naast het geviseerde voertuig raakte ook een andere geparkeerd­e wagen zwaar beschadigd. Volgens buurtbewon­ers zijn er de jongste weken al verscheide­ne incidenten geweest in de straat.

Een getuige zag hoe twee mannen kort na 1u ’s nachts naar een geparkeerd­e Mercedes stapten en het voertuig in brand staken. De vlammen breidden zeer snel uit en in een mum van tijd stond de auto in lichterlaa­ie. “Ik ben wakker geworden van enkele knallen. Toen ik aan het raam ging kijken, zag ik één vuurzee op straat. Waren die knallen afkomstig van een brandbom of waren het de banden die stuk sprongen? Dat kan ik echt niet zeggen”, vertelt een buurtbewon­er.

De brandweer kon het vuur doven, maar ondertusse­n hadden de vlammen ook een Volkswagen Fox, die net voor de Mercedes

stond, aangestraa­ld. Ook die wagen raakte zwaar beschadigd en is rijp voor de schroothoo­p. De geviseerde Mercedes werd gebruikt door een zigeunervr­ouw die sinds kort in de Gallo-Romeinenla­an woont. Alles wijst erop

dat de daders heel bewust haar wagen hebben uitgekozen en dat de brandstich­ting in de richting van een afrekening of familiale vete moet gezocht worden. Ondertusse­n neemt de bezorgdhei­d onder de bewoners van de

straat wel toe. “De vrouw van wie de auto is, woont hier nu een drietal maanden. Het is niet de eerste keer dat hier iets gebeurt. Onlangs nog was er een vechtparti­j tussen haar en een andere vrouw, er sneuvelde al een raam en nu wordt er een auto in brand gestoken. Dan is het toch logisch dat je als buurtbewon­er niet meer gerust bent. Wat is het volgende dat hier gaat gebeuren? Hopelijk escaleert het niet”, klinkt het in de straat.

Auto kwijt

“De Volkswagen die ook beschadigd werd door de brand, is eigendom van een meisje dat wat verderop woont. Zij is door de brandstich­ting ook haar auto kwijt, ook al heeft ze niets te maken met de familie in kwestie. En wanneer zie je je centen als het om brandstich­ting gaat?”

De politie van zone Hekla is onmiddelli­jk met een grondig onderzoek naar de juiste omstandigh­eden van de brandstich­ting gestart. Onder meer de gebruikste­r van de wagen werd al verhoord. Het technisch labo van de federale politie kwam ter plaatse voor een grondig onderzoek.

Voorlopig is er niemand opgepakt in de zaak.

 ?? FOTO BFM ?? De Mercedes brandde volledig uit, een Volkswagen Fox die in de buurt stond liep ook grote schade op.
FOTO BFM De Mercedes brandde volledig uit, een Volkswagen Fox die in de buurt stond liep ook grote schade op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium