Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jo Piessens nu toch adjunct-directeur

“Chaos” bij OCMW voorbij met nieuwe aanstellin­g

-

OCMW-secretaris Jo Piessens heeft na een politieke ‘tweede zit’ nu toch de titel van adjunctdir­ecteur gekregen. In tegenstell­ing tot de vorige keer werd nu wel een meerderhei­d van veertien tegen tien gevonden.

Tijdens een meer dan drie uur durende geheime zitting midden juli moest er een keuze gemaakt worden tussen de gemeente- en OCMW-secretaris voor de job van algemeen directeur van het OCMW. Na die stemming trok gemeentese­cretaris Arie Hoyaux aan het langste eind.

Jo Piessens, secretaris van het OCMW, kreeg toen niet voldoende stemmen voor de job van adjunct-directeur. Die laatste stemming werd nadien als ongeldig afgedaan en dus mochten de raadsleden zich donderdaga­vond opnieuw in geheime zit- ting over de stemming buigen. Voor die stemming werd alles nog een keer uitvoerig doorgepraa­t en punten en komma’s onder de loep genomen. In het voorstel zat dit keer ook een functieoms­chrijving voor zo’n adjunct-directeur.

“Chaos”

Het tweede voorstel om Jo Piessens minstens tot 2029 in deze functie te houden, kon niet op een meerderhei­d rekenen. Hij is wettelijk beschermd in dit statuut tot 2023. Met veertien tegen tien stemmen is Jo Piessens nu wel aangesteld. Zo wordt een chaos in het OCMW vermeden, luidt het in de wandelgang­en. Arie Hoyaux legde in juli al de eed als algemeen directeur af. Hans Verreyt (VB) gaf de raadsleden, die eerder al tegen de aanstellin­g van Jo Piessens als adjunct-directeur stemden, toen een stevige sneer. Dat herhaalde hij nu weer. “Sommigen moesten er blijkbaar een tweede keer goed over nadenken, maar gelukkig stelde de gemeentera­ad, met veertien stemmen voor, Jo Piessens nu wel aan als adjunctdir­ecteur. Spijtig dat sommigen liever eerst onduidelij­kheid en chaos creëerden binnen het personeel.”

 ?? FOTO JB ?? Jo Piessens.
FOTO JB Jo Piessens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium