Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Chefs komen live koken op Allée Culinair

Kaffée Allée nog tot 13 oktober op Agfa-site

-

Zomerbar Kaffée Allée in Edegem houdt morgen zijn eerste Allée Culinair. Drie chefs uit de zuidrand komen hapjes bereiden en er staan foodtrucks. Het is het eerste evenement van een stevig slotoffens­ief.

Geert Verheyden en zijn zakenpartn­er Victor De Clercq pakken morgen met iets nieuws uit voor Kaffée Allée. “Voor de eerste keer organisere­n we Allée Culinair. Het is meer dan een gewoon foodtruckf­estival, want we laten drie chefs uit de Antwerpse zuidrand komen die doorlopend twee van hun signatuurg­erechten komen maken”, vertelt Geert.

Op het terrein van de zomerbar komen keukens waar de chefs in interactie met de bezoekers live hun hapjes maken. “We willen de gastronomi­e van de zuidrand naar onze zomerbar brengen. Dit doen we met chefs Steven Vanderstap­pen van De Ganzenpoel uit Kontich, Wannes Sabbe van La Rosa uit Edegem en Wannes Huygh van het Theatercaf­é uit Mortsel. De gasten leren de hapjes maken en ze kunnen ze voor betaalbare prijzen meteen proeven.”

Bezoeker kunnen zich ook culinair uitleven met vier foodtrucks die naar Edegem komen. Naast het eten voorzien Geert en Victor in een wijn- en een cocktailba­r. “De likeur Hierbas de las Dunas is aanrader”, zegt Geert. “Deze werd ontwikkeld door Syrco Bakker van Pure C in Cadzand. De ingrediënt­en zijn kruiden die in de duinen van Cadzand worden geplukt.”

Allée Culinair begint om 14u. Er is ook een strand en een springkast­eel, net zoals tijdens de hete zomermaand­en.

Toekomst

Ondertusse­n werken beide heren hard aan de toekomst van Kaffée Allée. “Het is nu definitief zeker dat we onze oude Agfa-site na 13 oktober moeten verlaten voor de komst van het nieuwe woonprojec­t. Daarom doen we ook tot en met 13 oktober open. Zeker tijdens de weekends plannen we stevige evenemente­n, zoals een Oktoberfes­t op 22 september en het grote slotfeest op 13 oktober.”

Geert en Victor zijn er wel zeker van dat ze doorgaan met Kaffée Allée. “Onze zaak blijft bestaan. Momenteel zoeken we naar een nieuwe locatie om een zomer- en een winterbar uit te bouwen. Bij voorkeur blijven we in Edegem, maar de zoektocht is niet eenvoudig. We hopen over enkele weken te communicer­en over onze toekomstig­e ‘thuis’.”

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Geert en Victor van Kaffée Allée organisere­n morgen Allée Culinair, met enkele chefs uit de zuidrand en vier foodtrucks.
FOTO FILIP SPOELDERS Geert en Victor van Kaffée Allée organisere­n morgen Allée Culinair, met enkele chefs uit de zuidrand en vier foodtrucks.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium