Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Honderden sterkedran­ken onder één dak

Global Spirits Expo, beurs voor nieuwe gins en rums

-

Drankenwer­eld en Drankenhan­del Vets uit Borsbeek organisere­n dit weekend voor de tweede keer de Global Spirits Expo 2.0. Ze vullen Den Boomgaard in Ranst met ontelbare soorten en smaken aan sterke dranken.

De beurs wordt dé plaats voor liefhebber­s om sterke dranken te komen proeven. Er worden enkele unieke drankjes in primeur voorgestel­d, zoals de ‘Neuken Likeur’ die voor het eerst in België te proeven zal zijn.

Verder stelt Boosterdry zijn gepatentee­rde wodkaschui­m voor om shooters en cocktails te pimpen. Daarnaast zijn Cannabis Gin en Wodka uit Amsterdam present, wordt ’s werelds eerste bruisende sake voorgestel­d en kunt u kennismake­n met Agwa de Bolivia, een likeur op basis van onder andere cocablader­en, ginseng en guarana. Na de hype van de gin lijkt rum nu meer de aandacht te trekken in de cocktailba­rs. De organisato­ren van de beurs spelen daar op in met bijvoorbee­ld World’s End Rum zijn Navy Strength rum van 57° en spiced rum zonder toevoeging van suikers. Daarnaast neemt ook het aantal rums gebotteld op ‘cask strenght’ toe. Het zijn allemaal varianten die tijdens de expo kunnen geproefd worden. Naast gin en rum zijn ook single malt whisky en bourbon goed vertegenwo­ordigd. Het extraatje komt uit Mexico met de aanwezighe­id van de nationale dranken mezcal en tequila. De expo in Den Boomgaard is vrij toegankeli­jk op zaterdag en zondag van 12 tot 19u. Diverse foodtrucks en randanimat­ie voor volwassene­n en kinderen maken de beleving compleet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium