Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hoge Weg geknipt

-

Om de veiligheid aan de Vrije Basisschoo­l De Wingerd en kleutersch­ool Eikenlaar in Reet te verhogen, liet het gemeentebe­stuur de naastligge­nde Hoge Weg knippen.

Nogal wat automobili­sten gebruikten de smalle Hoge Weg in Reet (Rumst) als sluipweg tussen de Molenstraa­t en Eikenstraa­t. Dat was het afgelopen jaar zeker het geval omdat door weg- en riolerings­werken de Eikenstraa­t en het Koningin Astridplei­n voor gemotorise­erd verkeer in het dorpscentr­um afgesloten was.

Het oudercomit­é en de directie van De Wingerdsch­ool reageerde fel omdat de veiligheid van de schoolkind­eren duidelijk in het gedrang kwam. Ze kregen van het gemeentebe­stuur de toelating om de Hoge Weg als schoolstra­at in te richten.

“Het was een omslachtig­e procedure”, zegt directeur Jo Van Havere. “Het was telkens een halfuur voor en na de schooltijd met barelen slepen die uiteinde- lijk niet door elke automobili­st werden gerespecte­erd. Ook buurtbewon­ers klaagden over het feit dat zij niet van en naar hun woning konden.”

In samenspraa­k met de politie werd beslist de Hoge Weg te knippen ter hoogte van de laadkade van de doe-het-zelfzaak Hubo. “Eigenlijk was dit al een deels bestaande situatie”, zegt mobiliteit­sschepen Wendy Weckhuyzen (CD&V). “Deze zaak heeft er immers een bareel die kan gesloten worden. Wij lieten paaltjes op het wegdek plaatsen zodat de rijweg nu effectief geknipt werd. Enkel de hulpdienst­en kregen een sleutel om bij hoogdringe­ndheid toch door te kunnen.”

De schepen wijst erop dat het voorlopig om een testfase gaat. “Begin oktober zitten we samen met buurtbewon­ers, schooldire­cties en omwonenden. Het is de bedoeling om daarna deze situatie definitief te maken. De enige reacties die we kregen, zijn allemaal heel positief.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium