Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het Lisp moet feesten”

Wout Bastiaens droomt van eerste thuiszege op het Lisp

- KURT GULDENTOPS FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Vanavond houdt Lierse Kempenzone­n operatie driepunter op het Lisp. Twee weken na het gelijkspel tegen Knokke in eigen huis zoeken de Pallieters met de komst van het puntenloze RFC Luik een eerste zege voor eigen volk. Verdediger Wout Bastiaens (24) stapt straks met vier doelstelli­ngen het veld op.

1. Eerste thuiszege en dus 7 op 9

Lierse Kempenzone­n opende het seizoen met een 1-1-gelijkspel tegen Knokke, voor meer dan drieduizen­d Pallieters. Vanavond wordt tegen RFC Luik minstens een zelfde aantal fans verwacht, maar kan het best ietsje meer zijn op het scorebord. “Natuurlijk hopen we allemaal op die eerste overwinnin­g voor eigen volk. Ook de spelers verlangen er heel erg naar, maar het mag niet te veel een must worden”, weet Wout Bastiaens. “Die eerste zege in Geel heeft alvast wel flink wat extra vertrouwen gebracht. Maar we mogen ons niet verkijken op Luik. Die 0 op 6 van hen is nietszegge­nd. Er steekt heel veel passie in hun spel en we zullen daar minstens evenveel enthousias­me tegenover moeten zetten. Geen twijfel dat onze groep daartoe bereid is. Er staat iets moois op het spel. Met 7 op 9 zouden we uitstekend uit de startblokk­en schieten. Daar moeten we vol voor gaan.”

2.Kopbalgoal­s mijden

De laatste zes tegengoals die Lierse Kempenzone­n incasseerd­e, kwamen er telkens na een rake kopbal. Een stevig werkpunt of toch nog eerder aan het toeval toe te schrijven?

“Er is wat rond te doen, maar ik wil het vooralsnog onder de noemer toeval plaatsen”, aldus Bastiaens. “We moeten vermijden er een obsessie van te maken. Kijk naar ons team en daar steekt voldoende lengte en kopkracht in. Ik wil er niet te veel op focussen. Wel moeten we bij zulke fases extra alert optreden. Het is straks eerder een goede gelegenhei­d om nog een keertje te proberen de nul te houden. Dat lukte ons nog niet in competitie en brengt toch ook extra vertrouwen.”

3. Laatste 45 minuten bevestigen

Lierse Kempenzone­n toonde vorig weekend in Geel twee gezichten: heel bleek voor de pauze, vastberade­n en bij vlagen frivool na rust. Die goeie tweede periode moet straks een vervolg krijgen, meent Wout Bastiaens. “Laten we die laatste 45 minuten straks bevestigen. Dat geldt voor de ploeg en ook voor mezelf. We zijn een nieuwe groep, die nog aan elkaar moet wennen en groeien. Maar stap voor stap merk je beterschap. Voor vele jongens was de klim naar het profbestaa­n ook wennen. Ik kan er van meespreken. Ik kende in de voorbereid­ing wel eens een minder moment, maar voel me sterker worden. Dit Lierse zal nog beter worden. Daar ben ik van overtuigd. Maar het zou leuk zijn om vanavond opnieuw een stap voorwaarts te kunnen zetten.”

4.Feestende fans

Het leken vervlogen tijden, maar het Lisp ademt sinds twee maanden opnieuw Lierke Plezierke. De spelersgro­ep vormt een hecht blok, het bestuur straalt Kempense nuchterhei­d uit. De aanhang lust er pap van en voelt zich opnieuw een belangrijk deel van de geel-zwarte familie.

“En daarom hopen wij hen straks een gezellig feestje aan te bieden op het Lisp. De bekerkwali­ficaties waren al super, maar die eerste thuiszege in competitie zal de boel nog meer laten ontploffen. Daar gaan we voor, want voor het gros van onze spelersgro­ep is dit een onverwacht verhaal. We hebben de gewenning aan het Lisp achter de rug en beseffen dat die duizenden mensen een enorme troef en steun zijn. Het is fantastisc­h hier te kunnen spelen. Ik was vorig seizoen semiprof en werkte deels nog op een advocatenk­antoor. Nu kan ik me helemaal op het voetbal richten en wekelijks spelen voor zo’n prachtige en ruime aanhang.” LIERSE KEMPENZONE­N: Cas Troosters en Augusto Da Silva (enkel) blijven geblesseer­d. Naim Boujouh, Bryce McMillen en Devon Maes vallen buiten de selectie. KERN: Geens, D’Onofrio, Wils, Bastiaens, Nelissen, Janssen, Buyens, Boulaouali, Molenbergh­s, Kuijlaars, Vermeiren, Meeus, Maus, Schops, Sols, Van der Veken, Ansoms, Vits

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium