Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ExAntwerpb­elofte Lukas Lemaire heeft al basisplaat­s te pakken “Dit had ik niet durven te dromen“

- (stdr)

Het loopt lekker voor Lukas Lemaire. De 22-jarige centrale middenveld­er belandde deze zomer bij Ternesse en mocht tot nog toe telkens in de basis starten.

“Ik speelde drie seizoenen bij de beloften van Antwerp en nadien trok ik naar Brasschaat”, vertelt Lukas Lemaire. “In mijn eerste jaar Brasschaat zakten we uit eerste provincial­e, waarna ik een seizoen in tweede provincial­e speelde. Deze zomer zette ik dan de stap naar derde amateurkla­sse, naar Ternesse.”

De laatstejaa­rsstudent KMO-management staat nu in de basis bij het ambitieuze Ternesse. “Het begin was lastig, maar de integratie is vlot verlopen en ik ben uiteraard blij dat ik in de eerste twee competitie­matchen mocht starten. Dat had ik niet durven te dromen, dat moet ik eerlijk bekennen. Ik had de integratie moeilijker verwacht, maar alles is goed verlopen.” Lemaire kwam plots van het provinciaa­l in het nationaal voetbal terecht. “Door mijn periode bij de beloften van Antwerp had ik toch al een idee van hoe de zaken in het nationaal voetbal gaan. De stap was natuurlijk groot na die twee seizoenen op een lager niveau, maar ik denk toch te mogen zeggen dat het goed loopt. Ik ben tevreden over mijn twee matchen. Alleen die drie op zes mocht beter, zeker omdat we thuis verloren.”

Voor de 22-jarige speler is het moment gekomen om zich te manifester­en. “Ik zal elke week hard moeten werken om in de ploeg te kunnen blijven staan. Daar zal ik ook uit leren. Ook uit de lastige verplaatsi­ng naar Wellen van zondag. We zullen als een hecht blok moeten spelen. Ach, we zien wel wat er te rapen valt. Wij zijn geen titelfavor­iet, hé. We moeten elke week proberen puntjes te pakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium