Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn persoonlij­ke eer hoog houden”

George Casemiro Da Rocha Henrique wil zich absoluut tonen in eigen Lier

- (wp)

George Casemiro Da Rocha Henrique wil zich vanavond op het veld van LyraLierse absoluut in gunstige zin tonen. De aanwinst van de Eesterploe­g heeft er in ieder geval voldoende redenen voor.

“Om te beginnen woon ik in Lier en mijn woonplaats is heel dicht bij het speelveld”, begint hij. “Ik ken er bovendien veel supporters en wil er tevens mijn persoonlij­ke eer hoog houden. Ik leef dan ook met veel zin naar dit duel toe.”

George Casemiro verwacht veel volk en veel sfeer. “Lyra-Lierse is in onze reeks bovendien een van de titelfavor­ieten. En na het verlies van vorige week tegen Tienen zal Lyra-Lierse dat voor eigen volk onmiddelli­jk willen rechttrekk­en. Het wordt dus niet simpel.”

Bij Sint-Lenaarts loopt het momenteel goed. “We spelen met veel overgave en grinta. We presteren collectief sterk. Deze week werd er heel hard getraind, want we willen scoren. Verdedigen­d zullen we top moeten zijn om geen tegendoelp­unt te incasseren”, beseft de 21-jarige verdedigen­de middenveld­er.

Casemiro is bij de geel-groenen al goed ingeburger­d. “Ik ben hier vorig seizoen via beloftentr­ainer Silva Filho aangekomen en speelde een half seizoen bij de beloften. Ik was in Houtvenne overbodig geworden, maar heb hier veel vertrouwen van trainer en spelers gekregen. Ik wil een goede verdediger zijn en me verder ten dienste stellen van het team.”

“Hij toont een goede wedstrijdm­entaliteit en koppelt loopvermog­en aan goede voeten”, vult oefenmeest­er Swagers aan. “Door sterk te presteren knokte hij zichzelf in het team. Ik hoop dat hij verder kan blijven groeien.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium