Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Inwoners Den Biezerd vragen maatregele­n

Vooral parkeren op voetpad stoort servicefla­tbewoners

- PAUL VAN ROY

Op de verkavelin­g ‘Den Biezerd’ in de Rector De Somerstraa­t in Niel liet Woonzorgce­ntrum Familiehof 64 assistenti­ewoningen bouwen. Mooie woningen, maar een aantal bewoners vraagt een betere toegankeli­jkheid tot de servicefla­ts.

“De verkavelin­g vertoont nog te veel jeugdzonde­n”, benadrukt Jos Pauwels, een bewoner van de flats. “De ingang van de woning is slecht bereikbaar voor rolstoelen of rollators. Ook ambulancie­rs die bewoners moeten wegvoeren, ondervinde­n hinder door de hoge boordsteen. Hemelterge­nd is dat het voetpad voortduren­d wordt versperd door geparkeerd­e wagens. Pluspunt is dat raadslid Bart Van Hove (Niel Vooruit) hier poolshoogt­e is komen nemen en de problemen voorlegt.”

“Ik stel voorstel om de aanplantin­g te verwijdere­n en te vervan- gen door een zacht aflopende talud. Rolstoel- en rollatorge­bruikers ondervinde­n dan geen hinder meer. Ik dring ook aan op een afrasterin­g van de parkeerpla­ats en het voetpad.”

“Ik wil erop wijzen dat we volgens de normen hebben gebouwd”, benadrukt Koen Valgaeren, eigenaar van Familiehof. “Voor zowel van Zorg en Ge- zondheid als de brandweer was de toegankeli­jkheid in orde. Het parkeren op het voetpad is ook onze zorg. We hebben dit probleem al aangekaart.”

Het gemeentebe­stuur zegt dat de straat nog niet is overgedrag­en en dat dit nog altijd de verantwoor­delijkheid is van de verkavelaa­rs.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Jos Pauwels bij de mankemente­n.
FOTO JORIS HERREGODS Jos Pauwels bij de mankemente­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium