Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Klinkaard organiseer­t buurtfeest

- (jb)

De Klinkaard, een thuis voor dove of slechthore­nde volwassene­n met bijkomende ondersteun­ingsnoden, organiseer­t morgen een buurtfeest met als thema ‘De Klinkaard gaat viraal’. Ook Michiel De Meyer, Arne uit Thuis, maakt er zijn opwachting.

Met deze feestelijk­e gebeurteni­s, die plaatsvind­t in de tuin van deze voorzienin­g, willen de bewoners hun thuis met optredens en allerlei activiteit­en openstelle­n voor buurtbewon­ers, familie, vrijwillig­ers en andere dovenveren­igingen.

Het buurtfeest stelt De Klinkaard ook in staat om fondsen in te zamelen voor projecten. “Dit jaar willen we geld inzamelen voor de digitalise­ring van De Klinkaard. Met interactie­ve smartboard­s op strategisc­he plaatsen en in de leefgroepe­n willen we de bewoners een heldere structuur aanbieden”, zegt directeur Marcel Antenbrink.

Er zijn optredens van de profession­ele dansschool Born4dance en muziekgroe­p De Witte Wolven. Het inmiddels dertiende buurtfeest wordt ook dit keer ondersteun­d door tolken Vlaamse Gebarentaa­l.

Jaarlijkse klassieker is het toneeltje van de bewoners. Het hele jaar is er hard geoefend. De kinderanim­atie bestaat uit tekenworks­hops van stripteken­aar Filip Heyninck, grime en een springkast­eel. Exclusief op deze dag wordt, in samenwerki­ng met microbrouw­erij Leste uit Boom, een donker Leste bier aangeboden. Er worden ook kaarsen, zeepjes en handwerkje­s verkocht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium