Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Club vrij met de schrik én de VAR

- BART LAGAE

Eén helft vakantie, één helft energie. Zo vatte Club Brugge-trainer Ivan Leko de krappe 2-1-zege van zijn ploeg tegen Lokeren samen. Pas diep in de blessureti­jd, met de hulp van de ref en de VAR, nam de kampioen de maat van de nummer veertien van de competitie. “Het was een klotematch, maar dat wisten we”, sprak de Kroaat. Alles is vergeten als dinsdag de spelersbus van Borussia Dortmund het Jan Breydelsta­dion binnenrijd­t.

Onthoud die naam. Of liever die voornaam. Djordje Jovanovic is 19 en stond deze zomer op punt te tekenen bij Club Brugge. Maar omdat blauw-zwart hem eerst wilde uitlenen aan Sporting Lokeren bedankte de jonge Serviër voor de eer en ging hij liever in rechtstree­ks dienstverb­and bij Lokeren aan de slag. Coach Peter Maes gaf hem zijn debuut in het Jan Breydelsta­dion en de hoog opgeschote­n tiener kroonde zich moeiteloos tot beste man van de eerste speelperio­de. Na acht minuten stond hij op de juiste plaats om de 0-1 te scoren.

Tumult

Over naar een tumultueus matcheinde. Lokeren kwam er na rust niet meer uit en op wilskracht sleepte Club zich opnieuw in de wedstrijd. Wesley maakte gelijk, maar op aangeven van de VAR-scheidsrec­hter Alexander Boucaut werd het doelpunt afgekeurd. Die beslissing was zeker verdedigba­ar – de Braziliaan had een overtredin­g gemaakt op Olivier Deschacht – maar minder begrijpeli­jk was dat het spel minutenlan­g stillag. De vierde scheidsrec­hter rekende uiteindeli­jk zeven extra minuten aan. In die slotfase knalde Loïs Openda naast. Arnaut Danjuma ging neus aan neus staan met Mickael Tirpan omdat die tijd ging winnen. De emoties laaiden hoog op, maar VAR-scheidsrec­hter Boucaut had de apotheose voor diep in de blessureti­jd gereservee­rd. Christof Dierick floot een penalty voor een fout van Ari Skulason op Openda, maar Boucaut liet hem toch nog naar het televisies­cherm kijken. Anders dan bij het doelpunt van Wesley bleef Dierick deze keer bij zijn beslissing. Jelle Vossen mocht zich achter de bal zetten en houdt Club ongeslagen aan de leiding.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Oef, Jelle Vossen houdt diep in blessureti­jd vanop de stip toch nog de drie punten in Brugge.
FOTO PHOTO NEWS Oef, Jelle Vossen houdt diep in blessureti­jd vanop de stip toch nog de drie punten in Brugge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium