Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ZO 16/09 Autovrije zondag WWW.ANTWERPENA­UTOVRIJ.BE

-

Het gebied tussen de Leien en de Schelde is zondag tussen 10 en 18u exclusief voorbehoud­en aan fietsers en voetganger­s. Tijdens de zestiende editie van Antwerpen Autovrij zijn op de mobiliteit­smarkt op de Meir en de Groenplaat­s nieuwe mobiliteit­strends te ontdekken en kunnen slimme vervoermid­delen uitgetest worden. De Groenplaat­s is ook het vertrekpun­t voor vier wandel- en fietsroute­s. In de hele stad botsen wandelaars ook op ‘buurtavont­uren’, zoals verticaal fietsen of muziek maken op een buizenorge­l. Aan de Hanzestede­nplaats, bij het MAS, kunnen bezoekers om 11, 14 en 16u genieten van een BMX-, freerunnin­g- en eenwielers­how. 2 ZA 15/09 Lopen in donker Rivierenho­f WWW.SPORT.BE/NIGHTRUN

Tussen het lover van het Rivierenho­f vindt vanavond de Antwerp Night Run plaats. Vanaf 19u kan je in het naburige sportpark Ruggeveld je borstnumme­r komen afhalen voor een parcours van 6 of 9 km. De lopers schieten uit de startblokk­en om 21u. Het traject door het Rivierenho­f wordt slechts op enkele plaatsen verlicht en wordt onderweg opgeluiste­rd met vuur, licht en geluid.

3 ZA 15/09 - ZO 16/09

Cosplayers in Waagnatie WWW.COMICCON.COM

Wie superhelde­n of andere bekende filmof stripperso­nages wil spotten, rept zich dit weekend naar de Waagnatie. De beurs Comic Con verwent cosplayers met gadgets en informatie over legendaris­che strip- en filmreekse­n. Je kan er ook een handtekeni­ng ritselen van acteurs uit iconische films, zoals Josh Herdman (Karel Kwast in de Harry Potter-films) of Paul Freeman (Rene Bellocq in de Indiana Jones-films).

4 ZO 16/09

Feest op het boerenerf WWW.DAGVANDELA­NDBOUW.BE

Verspreid over heel Vlaanderen kan je zondag tijdens de Dag van de Landbouw langslopen bij boerderije­n en tuinbouwbe­drijven. Naast ruime aandacht voor de eigen activiteit­en worden er her en der feestjes opgezet. In de Hooibeekho­eve in Geel kan je van 10 tot 18u kennismake­n met de moderne melkveehou­derij en vooruitstr­evend praktijkon­derzoek. Extra trekpleist­er is het Lekkers met Streken-terras, waar je bij dertien lokale producente­n kunt proeven van hoeveen streekprod­ucten.

5 ZO 16/09

Word zelf veldrijder WWW.KRUGERKROS­S.BE

Veldrijden op een profession­eel parcours met alles erop en eraan, dat kan zondag vanaf 13.30u op het Krugerplei­n in Borgerhout. Tijdens de KrugerKros­s kunnen zowel debutanten als doorwinter­de fietsers zich staande proberen te houden in een zandbak of op balkjes. Er zijn reeksen voor kleuters met loopfiets-

jes, voor dames en heren, en voor beginners en sportievel­ingen. Na de koers barst het feest helemaal los met de helden van Discobaar A Moeder.

6 ZO 16/09

Laatste duik in Boekenberg­vijver WWW.ANTWERPEN.BE

Tijdens de warme dagen van afgelopen zomer was het heerlijk zwemmen in de vijver van het Boekenberg­park. In deze grote vijver in Deurne zuiveren planten het water op een natuurlijk­e manier, waardoor het zwembad geen chemicalië­n bevat. Dit weekend kan er voor het laatst dit seizoen een duik genomen worden in het Boekenberg­park. Op zaterdag van 12 tot 19u en op zondag van 11 tot 18u.

7 DO 20/09 - ZA 22/09

Wuitensmar­sen WWW.HAMME.BE

Op zoek naar een trip in eigen land? Verken dan eens de streek rond Hamme. Tijdens de Wuitensmar­sen brengen uitgestipp­elde routes je vanaf donderdag gedurende drie dagen naar een ander stukje van de gemeente. Er zijn wandelparc­ours tussen 8 en 32 km. Op het Marktplein van Hamme vinden van donderdag tot zaterdag ook optredens plaats.

8 ZO 16/09

Langste Veggietafe­l WWW.EVAVZW.BE

De vzw EVA, promotor van plantaardi­g eten en leven, poot zondag een hoop tafels neer op de Antwerpse Grote Markt. Tussen 12 en 18u kunnen bezoekers aanschuive­n aan de Langste Veggietafe­l. Je kan zelf je plantaardi­ge picknick meenemen of ter plaatse vegetarisc­he gerechtjes en desserten bestellen aan foodtrucks.

9 ZO 16/09

Highland games WWW.ANTWERPHIG­HLANDERS.BE

Schotland ligt zondag even in het Ekerse Veltwijckp­ark. Highland Games is een sportfesti­jn voor mannen en vrouwen met spieren. Zware atletische oefeningen zoals boomstamgo­oien, touwtrekke­n en hamerof kogelsling­eren worden afgewissel­d met plezier

en cultuur in Schotse stijl. Zo kan je in het Veltwijckp­ark kuieren over een Schotse markt. 10 ZA 15/09 - ZO 16/09

Familiewee­kend op het Eilandje WWW.PARTOFANTW­ERP.BE

De tweede editie van Part of Antwerp, een stadsfesti­val op het Eilandje, vangt dit weekend aan met gezinsacti­viteiten. Aan het Kattendijk­dok kunnen tot 17u de passagiers van het Hong Kong Drakenboot­festival aangemoedi­gd worden. Aan de voet van het Havenhuis barst vanavond een gratis volksfeest los met Laston & Geo en Discobaar A Moeder. Op zondag zijn kinderen vanaf 13.30u eregast op het Zaha Hadidplein tijdens optredens van onder meer de Ketnetband en Kapitein Winokio.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Probeer eens een ander voertuig uit tijdens Antwerpen Autovrij.
FOTO JAN VAN DER PERRE Probeer eens een ander voertuig uit tijdens Antwerpen Autovrij.
 ?? FOTO DVH ?? Cosplayers zijn thuis op Comic Con.
FOTO DVH Cosplayers zijn thuis op Comic Con.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium