Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Maar ik had nog twee goals méér moeten maken”

- (dipe)

Ondanks de 5-1-overwinnin­g tegen Zulte Waregem - een match waarin hij twee keer scoorde én een assist gaf - kregen we een erg rustige William Owusu te spreken. De 29-jarige Ghanees bleef ook na de knalpresta­tie van gisteren zijn bescheiden zelve. “Ik had die twee andere kansen ook moeten afmaken. Maar we hebben gewonnen, dus het is oké. Of ik niet blij ben? Jawel hoor, maar die ene bal tikte ik net te ver van mijn voet. Die andere had ik moeten afgeven, maar ik had Bolingi niet gezien.”

Met zijn twee goals komt Owusu op een totaal van vijf. Daarmee staat hij gedeeld tweede in de topschutte­rslijst. “Echt? Dat wist ik niet eens. Maakt me eerlijk gezegd ook weinig uit. Ik dank God en doe mijn best. Maar de ploeg blijft het belangrijk­ste.” En in die ploeg blijft zelfs na alle inkomende transfers een plaats voor Owusu. Maar met onder anderen Mbokani en Hairemans op de bank zal dat misschien niet elke week zo blijven. “Dat maakt ons net zo een sterk team. Al onze invallers kunnen de match doen kantelen, zo breed is onze kern. Het komt er nu op aan om de sfeer op peil te houden, want iedereen wil spelen natuurlijk.”

En daarin speelt Owusu een belangrijk­e rol, al relativeer­t hij dat zelf. “In eerste instantie is dat aan de trainer, hé. Maar ik doe mijn best om iedereen te blijven betrekken, ook al krijgen sommigen minder speelkanse­n. Of in nu speel of niet, ik wil prijzen pakken met Antwerp.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium