Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Beste Antwerp dat ik in jaren heb gezien”

-

Hij begon te voetballen bij de jeugd van Lierse, speelde zowel bij Beerschot als aartsrivaa­l Antwerp FC, scoorde vlot van Beveren tot KV Mechelen én speelde in zowat elke uithoek van de provincie Antwerpen en in elke klasse. Goed voor 759 wedstrijde­n en 408 goals. Net daarom is Patrick Goots dit seizoen voor Gazet van Antwerpen uw en onze voetbalana­list. Om elke maandag met zijn Kempense nuchterhei­d zijn mening te geven over het spelletje dat hij door en door kent: voetbal.

“Laten we beginnen bij vrijdagavo­nd, de nederlaag van KV Mechelen op het Kiel. Nu is het helemaal grote crisis bij Malinwa. Ze staan laatste, hé. De titelfavor­iet. Oké, onder Vrancken voetballen ze beter, maar ze hebben nog altijd maar één keer gewonnen. Die bekerzege tegen een ploeg uit derde amateurkla­sse tel ik niet mee. Eén keer, da’s gewoon te weinig voor een titelfavor­iet. Natuurlijk kan het allemaal nog, maar de achterstan­d op Westerlo bedraagt toch al zeven punten. Zondag moeten, en ik herhaal, moeten ze winnen. En liefst een keer echt overtuigen­d. Nog een keer een coach ontslaan, lijkt me niet verstandig. Maar bij het nieuwe KV Mechelen weet je nooit. Voor mij is het alleszins een raadsel waarom al die grote namen als Kaya, De Camargo en Storm plots niet meer kunnen voetballen. Dat ligt vooral aan de slechte voorbereid­ing, denk ik dan. Stap één is winnen tegen Westerlo. Daarna moeten ze vertrouwen tanken als underdog tegen Antwerp in de beker.”

“Voor Beerschot Wilrijk was het dan weer een belangrijk­e overwinnin­g. In 1B ligt alles zo dicht bij elkaar en dan denk ik dat de supporters op het Kiel wel dat tikkeltje extra geven aan hun ploeg. Voetballen­d is het misschien minder dan in het begin, maar ze winnen nu wel matchen. Dat is het rare aan 1B. Je mag er trouwens niet aan denken wat er gaat gebeuren als Beerschot of KV Mechelen die eerste periode niet pakt. Ik geloof erin dat Westerlo het kan volhouden. Maar eerst kijken hoe ze het tweeluik tegen KV en Beerschot Wilrijk overleven.”

“Het niveauvers­chil tussen 1A en 1B blijft alleszins enorm. En zeker als je naar Antwerp gaat kijken. Volgens mij speelden ze tegen Zulte Waregem hun beste match in jaren. De exponent: Refaelov. Hij brengt direct meer schwung. Die balletjes binnendoor, die aannames… Zijn samenspel met Rodrigues is gewoonweg bangelijk. Na tien minuten was de match al gespeeld. Antwerp heeft getoond hoe goed het nu al is. Met een fitte Mbokani en Govea erbij kan het alleen nog maar beter. Wat me nog het meest verbaasde, was de goal van Haroun. Die kuist alles op, loopt misschien 25 kilometer en komt dan nog een bal binnentikk­en aan de tweede paal in de 89e minuut. Dat is de Antwerp-mentalitei­t. En het ‘nieuwe’ Antwerp voetbalde bijna ‘on-Bölöni’s”, zo aanvallend. Dat maakt me heel benieuwd naar de komende weken. Hopelijk krijgt Hairemans ook nog af en toe zijn kans. Geoffry beseft dat hij harder zal moeten werken dan ooit tevoren, maar volgens mij kan hij ook in deze ploeg zijn mannetjes staan. Misschien leert hij zelfs nog iets bij van Refaelov. Samen met hem en Rodrigues kan hij het verschil maken. Zelfs in die paar minuten gooit hij zich volledig en dat ziet het Antwerp-publiek graag.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium