Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindelijk is die slechte sfeer weg”

Leiders lopen vier punten uit na winst in Kempense topper

- KERSTEN STEURBAUT

Westerlo is nog minstens twee weken lang de trotse leider in 1B. Na de ruime 4-1-zege in de verrassend­e topper tegen Lommel SK hebben de Kemphanen al een kloofje van vier punten. Toch lag die ene tegentreff­er Bob Peeters zwaar op de maag. “Tien minuten lang waren we het volledig kwijt.”

Pech voor de pretparkbe­zoekers op zondag. Voor één keer was niet Bobbejaanl­and het ‘plezantste land’ in de Kempen. Voorzitter-manager Herman Wijnants vergeleek in een interview in uw zaterdagkr­ant Westerlo nog met de toeristisc­he trekpleist­er in Lichtaart. Maar terwijl het attractiep­ark gisteren om veiligheid­sredenen gesloten bleef, ging in ’t Kuipje het voetbalfee­st gewoon verder.

Dankzij de ruime zege in de topper tegen Lommel zijn de Kemphanen nu zelfs al zeker van de eerste plaats na de eerste speelronde. Vier punten al bedraagt de kloof op dichtste achtervolg­ers Lommel en Beerschot Wilrijk. En dat dankzij vier Westelse doelpunten. Vier keer scoren in één wedstrijd, dat was dit seizoen nog geen enkele ploeg gelukt in 1B.

“Misschien hadden de bezoekers van Bobbejaanl­and vandaag naar ons stadion moeten afzakken”, grapte Bob Peeters. “De voorbije jaren hing er heel lang een negatieve sfeer rond deze club. Die is nu weg. We staan eerste en we zijn een ploeg die probeert de supporters iets te geven om naar uit te kijken. Wij willen niet op één kans speculeren om dan de wedstrijd te winnen. Dan verdienen de spelers het ook om eens voor heel veel volk te mogen spelen.”

Efficiënt

Bij de eerste kans was het zaterdag al meteen raak voor de thuisploeg. Na amper drie minuten duwde Naessens een perfect aangesnede­n voorzet van Oto’o in één tijd in doel. Het was de aanzet van een mooie namiddag. “Al hebben we daarna ook wel wat geluk gehad met het scoreverlo­op”, gaf Peeters toe.

“Op een moment dat Lommel terug in de match kwam, maakt Van Eenoo er 2-0 van. Valt die bal niet binnen, dan krijgen we vandaag een andere match.”

Westerlo drukte na de rust door en diepte nog voor het uur de voorsprong verder uit via Naessens en Abrahams. Voor de eerste zijn zesde goal van het seizoen, voor de tweede zijn derde in drie wedstrijde­n. Dat heet dan efficiënt zijn, zeker? Laat dat net een van de pijnpunten zijn waarmee Westerlo vorig seizoen werd geconfront­eerd. Toen maakte het 37 goals in 34 matchen, nu staat de doelpunten­productie na zes speeldagen al op 13 stuks.

“Vorig jaar kregen we voldoende kansen om te scoren, nu gaat hij gewoon iets vlotter binnen”, klonk de analyse van Peeters. “Dat heeft met geluk te maken, maar ook met kwaliteit. Kijk naar Abrahams. Drie matchen en drie doelpunten. Zo’n spelers maken het verschil.”

Dom tegendoelp­unt

Aanvallend voetbal, veel doelpunten en comfortabe­l op de eerste plaats. Dan heb je weinig redenen om te klagen, toch? Maar net als tegen Tubeke was het tegendoelp­unt van de bezoekers Peeters een doorn in het oog. “Na die domme tegengoal waren we tien minuten volledig de pedalen kwijt. Alles deden we fout. Die 4-1 is een mooie uitslag, maar die tien minuten liggen me zwaar op de maag. Gebeurt dat tegen KV Mechelen of Beerschot bij een 1-0-tussenstan­d, dan krijg je gegarandee­rd het deksel op de neus. Die twee wedstrijde­n worden voor ons een belangrijk­e test. Over twee weken zullen we echt zien welk vlees we nu in de kuip hebben.”

Heeft Westerlo dan nog een kloofje van vier punten, dan mogen de Kemphanen toch stilaan beginnen dromen van meer. En misschien is Bobbejaanl­and zijn titel dan wel definitief kwijt.

‘‘Vorig jaar kregen we voldoende kansen om te scoren, nu gaat de bal gewoon iets vlotter binnen.’’ Bob Peeters Trainer Westerlo

 ?? FOTO BELGA ?? Naessens viert zijn doelpunt. Een uurtje later is het weer van dat.
FOTO BELGA Naessens viert zijn doelpunt. Een uurtje later is het weer van dat.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium