Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dragons en Beerschot winnen derby’s

-

Dragons en Beerschot hebben de Antwerpse derby’s gewonnen. Dragons versloeg Braxgata met overtuigen­de 5-2cijfers en schuift zo op naar de derde plaats. Beerschot versloeg Antwerp met 4-3 en pakt zo een eerste zege.

“We speelden een heel sterk eerste kwart”, aldus Dragonsico­on Florent Van Aubel. “We scoorden vrij snel twee keer en we behielden die bonus tot aan de rust.”

In het derde kwart leekt het voor de mannen uit Brasschaat toch nog even mis te lopen toen Braxgata al vrij snel op 2-1 kwam. “Toen kenden we inderdaad een moeilijk moment. Maar we hadden het geluk dat we vrij snel de kloof konden uitdiepen.”

Dragons liep inderdaad binnen de vijf minuten na de 2-1 uit tot 5-1. “Toen werd Braxgata uitgeteld”, aldus nog Vanaubel. “Het scoorde op het einde nog wel de 5-2, maar toen waren we al zeker van de overwinnin­g. Voor ons is dit, na het verrassend­e verlies op de eerste speeldag, een heel belangrijk­e overwinnin­g.”

Ook John Goldberg, coach van Beerschot dat de derby tegen Antwerp won, was meer dan tevreden. “Het was een heel moeilijke, maar heel belangrijk­e overwinnin­g. We hadden, net als Antwerp, dit seizoen nog niet gewonnen. Het belang van de wedstrijd was dus groot. En dat merkte je ook. Het was allemaal nogal krampachti­g. We kwamen, tegen de gang van het spel in, 2-0 voor in het eerste kwart. Antwerp kwam dan terecht langszij in deel twee. Uiteindeli­jk maakten we twee minuten voor tijd de winnende treffer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium