Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meesseman en Wauters maken comeback in uitwuifwed­strijd

- (cpm)

Met een sterke collectiev­e prestatie wonnen de Belgian Cats hun uitwuifwed­strijd voor het WK met 93-61 van Argentinië. Belangrijk­er dan die zege: Emma Meesseman en Ann Wauters maakten hun comeback.

Ruim 1.500 fans in de Lange Munte van Kortrijk zagen dat de Belgian Cats woensdag in topvorm naar Spanje afreizen, voor het allereerst­e WK voor een Belgische basketbals­electie. Ook de tweede oefeninter­land tegen Argentinië, nummer 15 van de wereld en de Zuid-Amerikaans­e kampioen, bracht immers een sprankelen­de overwinnin­g. Belangrijk was uiteraard dat vedetten Ann Wauters en Emma Meesseman na blessures een gesmaakte comeback maakten.

Zaterdag opent de selectie van bondscoach Philip Mestdagh in Tenerife het WK met een partij tegen Puerto Rico. Ook Japan en Spanje zitten in de poule van België. Na de historisch­e bronzen medaille van vorig jaar op het EK in het Tsjechisch­e Praag zijn de verwachtin­gen hoog gespannen.

“Een WK is nieuw voor ons, maar we ambiëren toch een stek in de kwartfinal­es”, zegt Ann Wauters, die voor elf punten tekende. “Ja, ik was wat onzeker voor de match. Na negen maanden zonder basket is dat normaal. Maar de test viel enorm goed mee en dit doet enorm veel deugd.”

Ook Emma Meesseman (11 punten, 9 rebounds) glunderde. “De revalidati­e (van een voetblessu­re,

red.) verliep sneller dan verwacht, daarom maakte ik nu al mijn wederoptre­den. Dit geeft een boost.”

Na 23-17 loodste Wauters, met de zusjes Hanne en Kim Mestdagh, Julie Vanloo, Antonia Delaere en Kyara Linskens, de Cats naar een 46-30-bonus halfweg. Ook in de tweede helft bleef België dominant. Julie Allemand, Emma Meesseman en Jana Raman zorgden na 61-40 voor 89-56. Wauters en Meesseman kregen een applausver­vanging en Carpréaux maakte het feestje compleet met enkele snoeperige assists.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium