Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ongeslagen maar vooral ontgoochel­d”

Châtelet heeft aan een kans genoeg om Boom punten af te snoepen

-

Rupel Boom is als promovendu­s na drie matchen nog steeds ongeslagen. Vijf op negen is best wel mooi als start, maar gisteren lieten de Steenbakke­rs toch twee punten liggen tegen Châtelet. “Nu is er toch weer wat druk met het oog op de verplaatsi­ng naar Dender”, zegt trainer De Herdt.

Châtelet had aan één kans genoeg om een punt op het veld van Boom mee te graaien. Kort na de pauze werd er niet secuur verdedigd en Galvez y Lopez gaf met een fraaie trap De Vriendt het nakijken. Rupel Boom voetbalde daarna heel wat kansen bij elkaar, maar alleen Lennard Hens kon doelman Moriconi verschalke­n. Dat deed hij met een knappe vrijschop. Terwijl de bezoekers het puntje vierden alsof ze net kampioen geworden waren, overheerst­e bij Rupel Boom de ontgoochel­ing. “We laten hier toch twee punten liggen”, beseft trainer Dave De Herdt. “Dit is een tegenstand­er die binnen ons bereik ligt. Dat hebben we ook bewezen door amper iets weg te geven en zelf tot vijf à zes goeie kansen te komen. Daarom ben ik ook ontgoochel­d met dit gelijkspel. We maken weliswaar een achterstan­d goed, maar er zat veel meer in. Ik vind niet dat we echt goed gespeeld hebben. We kozen bij momenten te snel voor de lange bal en dat is ons spel niet. Wij moeten het hebben van vlotte combinatie­s en spel over de flanken maar dat zag ik te weinig.”

Jonge ploeg

Misschien heeft de jeugdighei­d van de Boomse selectie ook iets te maken met het puntenverl­ies. “Dat dat geldt zeker als excuus”, vervolgt De Herdt. “Onze oudste speler is amper achtentwin­tig en de gemiddelde leeftijd ligt nog zes jaar lager. Je mist een rustbrenge­r op het veld. Bovendien is het voor de meeste spelers hun eerste seizoen op dit niveau, maar dat neemt niet weg dat we het slimmer hadden kunnen aanpakken. Uiteraard zijn we tevreden met het feit dat we niet zijn verloren. Maar nu heb je toch weer wat druk met het oog op de verplaatsi­ng naar Dender. Verlies je daar, dan heb je met vijf op twaalf een eerder matige start en kom je toch weer in de tweede helft van de rangschikk­ing te staan. Terwijl we net proberen om zo snel mogelijk wat marge te pakken op de staartploe­gen zodat je bevrijd kan voetballen. Dender is ook één van die ploegen die een moeilijk seizoen voorspeld wordt dus in feite moet je daar iets zien mee te graaien volgende week.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Zichtbare teleurstel­ling bij de Steenbakke­rs na het gelijkspel tegen Châtelet.
FOTO GMAX AGENCY Zichtbare teleurstel­ling bij de Steenbakke­rs na het gelijkspel tegen Châtelet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium