Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier vallen de klappen”

Coach Van Heurck wanhopig na nieuwe nederlaag

-

Het gaat van kwaad naar erger voor City Pirates. Op speeldag één pakten de Merksemnar­en nog een punt, maar thuis tegen Sporting Hasselt gingen de manschappe­n van coach Yves Van Heurck voor de tweede week op rij kopje onder.

City Pirates eindigde vorig seizoen vierde, maar van die plek staan de Merksemnar­en op dit moment wel erg ver. De thuisploeg kon wel weer rekenen op de opgelapte Dreesen, Sababti, Achter en Nesen, maar ze kende een lastige avond tegen de leider uit Hasselt. Veel goede wil en ook al meer tempo legden ze aan de dag, maar kansen verzilvere­n, dat deden de Merksemse spitsen nog niet zo gek lang geleden een pak beter. Ook tegen de Limburgers werd het noppes. Coach Yves Van Heurck, weet het dan ook even niet meer.

“Het was weer niet goed, waardoor we nu in de hoek zitten waar de klappen vallen” , beseft de T1. “Daarover gaan we niet liegen. Maar het zat ook weer niet mee, want ook wij hadden de kansen. Ik vond het zelfs een redelijk hoogstaand­e match, ook qua tempo. Maar wij zijn al weken veel te krampachti­g aan het voetballen”, meent Van Heurck.

Jongens als Sababti, Achter, Borges, Nesen of Van Zantvoort leken ook tegen Hasselt een robbertje met zichzelf uit te vechten. En als al dat talent het al laat afweten, dan weet je dat het wel erg lastig wordt voor een nauwelijks versterkt City Pirates.

“Veel te vaak de lange bal”, weet Van Heurck. “Ons kenmerk, de bal snel van voet tot voet laten gaat, heb ik nog niet veel gezien dit seizoen. Waarom? Mijn spelers zijn gewoon nog niet op toerental gekomen. Individuee­l is het veel te weinig. Ik zal wellicht moeten teruggrijp­en naar de jongens die er elke dag keihard voor werken en zo wat meer zekerheid inbouwen, want op deze manier gaan we in de problemen komen.”

Van Heurck doelt op een mogelijke inbreng van Stefan Delalieux, die tegen Hasselt niet verder kwam dan een halfuur opwarmen.

“Thuis, op dit kunstgrasv­eld, koos ik vol voor onze techniek, maar we kregen al snel problemen met een fel opzittend Hasselt. Maar de naakte feiten zijn die een op negen, zodat we straks zes op negen moeten pakken. Want hier wordt niemand vrolijk van.” STIJN DRUANT

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Ook Dimitri Nesen (rechts) stond weer opgelapt op het veld.
FOTO GOYVAERTS Ook Dimitri Nesen (rechts) stond weer opgelapt op het veld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium