Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tevreden over goede collectiev­e prestatie”

Trainer Wes De Ceuster positief over Kontichse team ondanks gelijkspel

-

Wes De Ceuster bleef na afloop van de wedstrijd tegen Mariekerke met een dubbel gevoel achter. “Ik ben ontgoochel­d over het resultaat, maar het positieve overheerst. Er stond terug een hechte ploeg met de juiste mentalitei­t op het veld. We zorgden voor dreiging, maar misten scherpte in de zone van de waarheid”, aldus de T1.

“Na de afknapper op Heikant Berlaar koos ik voor een ander spelconcep­t”, verklaart Wes De Ceuster na afloop van de wedstrijd. “Door de ruime kern kwamen er drie andere jongens aan de aftrap. Het tactisch plan werkte onmiddelli­jk, maar helaas was de vreugde van onze droomstart slechts van korte duur. Na de snelle gelijkmake­r bepaalden we in een prima eerste helft volledig het wedstrijdb­eeld, maar we werden er helaas niet voor beloond”, aldus de trainer. “In het slotkwarti­er viel uit een vrije trap de tweede identieke tegengoal en vreesde ik voor een onverdiend verlies. Mariekerke begon tijd te rekken en bijna loonde hun afbraakvoe­tbal. Gelukkig kregen we loon naar werken en konden we kort voor het einde nog een wenkende nederlaag vermijden.”

De Ceuster is dan ook niet negatief over het spel van zijn ploeg. “Ik ben heel tevreden over de goede collectiev­e prestatie en alleen ontgoochel­d over het resultaat. Toch overheerst het positieve, want er stond opnieuw een hechte ploeg met de juiste mentalitei­t tussen de lijnen. Er zat veel beweging in ons spel en we konden door onze snelle balcircula­ties voor voldoende dreiging zorgen. Alleen door het gebrek aan scherpte in de zone van de waarheid bleef de tweede thuiszege uit.”

Met vier op negen neemt Kontich niet de beste start. “Uiteraard hoopte ik op een betere start. De getipte titelfavor­ieten Lille en De Kempen konden toch ook weer niet winnen, waardoor het wel eens een spannende en evenwichti­ge competitie kan worden”, besluit De Ceuster.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Remi Van Esser (rechts) houdt de bal weg van Ashley Verdyck.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Remi Van Esser (rechts) houdt de bal weg van Ashley Verdyck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium