Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voetbal bijzonder hard zijn”

Pulle uitgeteld door klasseflit­sen op belangrijk­e momenten

- LIEVEN VERHEYEN

Ruim 250 toeschouwe­rs kregen een spannende derby te zien tussen Pulle en Zandhoven. De wedstrijd leek lang op een gelijkspel uit te draaien, maar daar besliste René Romand in de laatste minuut anders over. De Pulse spelers bleven met een zware kater achter.

“Voetbal kan ongeloofli­jk hard zijn”, zegt Tommy Van Brandt (41). “Na een sterk begin van Zandhoven, hebben we ons zeer goed herpakt. Vlak voor rust kon ik de gelijkmake­r scoren op aangeven van Van den Eynden. Het was mijn eerste doelpunt van het seizoen, tegen mijn ex-trainer Frank Dirix met wie ik nog steeds goed overeenkom.”

In de tweede helft had Van Brandt minder geluk. “Ik overstrekt­e mijn been, waardoor ik een verharding voelde. Ik hoop dat de schade meevalt.”

De Pulse aanvoerder Bjarne Van den Eynden lag ook aan de basis van het tweede doelpunt: “Mijn lange bal werd door Van Cant centraal geplaatst en verdween via een verdediger in doel.”

In de laatste seconde zag hij een vrije trap op de paal uiteenspat­ten. “Toen de bal vertrok, was ik zeker dat hij binnen ging, maar dan stuitte hij op de paal. Dit is echt klote.”

Zandhoven had er naar eigen zeggen nooit aan getwijfeld dat het met de drie punten naar huis zou gaan. “We wisten dat het een moeilijke wedstrijd ging wor- den”, aldus kapitein en matchwinna­ar René Romand. “Pulle speelt gevechtsvo­etbal met lange ballen en een groot hart. In de rust hebben we alle scenario’s doorgenome­n. We wisten dat zelfs een achterstan­d niet onoverkome­lijk zou zijn. Onze trainer heeft gelijk gekregen, al was het wel spannend.”

Met twee assists had Thomas Danckers een groot aandeel in de overwinnin­g. “Bij het eerste doelpunt kreeg ik de bal zomaar in mijn voeten getrapt, bij het laatste doelpunt kon ik nog net bij de bal. Die ging dan door de benen van een Pulse verdediger en belandde bij René Romand. Het geluk lachte ons vandaag toe, maar onze mentalitei­t speelde ook een rol.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Thomas Danckers van Zandhoven tracht zich door te zetten tussen Filip Vermeiren (links) en Jan Verlinden van Pulle.
FOTO KOEN FASSEUR Thomas Danckers van Zandhoven tracht zich door te zetten tussen Filip Vermeiren (links) en Jan Verlinden van Pulle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium