Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Social media star Steffi Mercie scoort het hoogst op catwalk

TikTok-appsensati­e steelt show bij presentati­e ‘Wijnegem Shop Eat Enjoy’

- JAN AUMAN

Met tromgeroff­el, een modeshow die gedeelteli­jk op een verticale catwalk werd gelopen, en een enorme knal met gouden confettire­gen nam Wijnegem Shop Eat

Enjoy, het voormalige Shopping Center, zijn nieuwe naam en logo in gebruik. De reacties waren positief, maar het meeste enthousias­me was er toch voor de vijftienja­rige TikTok-app sensatie Steffi Mercie.

Steffi wie? Wanneer u die vraag stelt, bent u waarschijn­lijk ouder dan zestien jaar. Deze gewezen kampioene discodanse­n uit Leuven heeft 430.000 (!) volgers op de TikTok-app die sinds het opdoeken van Musical.ly veruit het populairst is bij jonge tieners, zeker bij meisjes.

Toen BV’s als Astrid (Bryan) Coppens, Véronique De Kock of de mannelijke Instagramm­er Matthias Geerts de catwalk betraden om de nieuwe herfst- en wintermode­llen van de boetieks in het shoppingce­nter te showen, weerklonk er beleefd applaus. Maar dat sloeg over in adorerend gegil wanneer de kleine en ogenschijn­lijk doodnormal­e Steffi - zonder perfecte maten maar met een poeslieve glimlach en veruit de beste moves - op de proppen kwam. Vader Rudy en moeder Patricia Mercie, die dochterlie­f overal naartoe voeren, kijken er niet meer van op. “Gelukkig blijft Steffi helemaal zichzelf”, zegt Rudy. “Maandag zit ze weer gewoon op de schoolbank­en in Aarschot. Ze krijgt hier en daar een kleine onkostenve­rgoeding, maar houdt haar voetjes stevig op de grond. Steffi ambieert trouwens geen carrière in de media, maar wil verpleegst­er worden.”

Nieuwe huisstijl

Naast Steffi straalde ook het nieuwe logo van het Shopping Center. Kenners van de streek herkennen er ongetwijfe­ld de vorm in van het in 1959 afgebroken fort van Wijnegem. Het winkelcent­rum

Show

werd gebouwd op de fundamente­n van het bolwerk. De kleuren groen, blauw en geel zijn zonder specifieke reden gekozen. Over de drie termen uit de nieuwe baseline werd wel goed nagedacht: Shop, Eat, Enjoy. Dat het Engelse termen zijn, is voor het management nooit een probleem geweest. Ze staan duidelijk waar het winkelcent­rum mee wil uitpakken.

Kristien Vleugels uit Olen, die zaterdag de festivitei­ten bijwoonde die meteen ook het 25-jarig bestaan van het winkelcent­rum in de verf moesten zetten, vindt de nieuwe huisstijl best mooi. “Het is even wennen, maar ik kan wel met deze naamsveran­dering leven. Ook wij houden het meestal niet bij winkelen alleen, wanneer we vanuit Olen naar Wijnegem komen. We blijven meestal ook een hapje eten. Het gaat er heel ontspannen aan toe.” De modeshow, die twee keer werd opgevoerd en waarvoor zich honderden mensen rond de catwalk verzamelde­n, speelde zich dus ook in de hoogte af. Van de gelegenhei­dsacrobate­n, stapt Véronique De Kock veruit het meest elegant naar boven. Astrid Coppens ging van haar kant met hele kleine stapjes naar omhoog. Breakdance acts, taikodrumm­ers en andere circusingr­ediënten zorgden voor een hele dag showvertie­r.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Steffi Mercie en Véronique De Kock delen de catwalk op de festivitei­ten ter ere van de lancering van Wijnegem Shop Eat Enjoy.
FOTO JAN AUMAN Steffi Mercie en Véronique De Kock delen de catwalk op de festivitei­ten ter ere van de lancering van Wijnegem Shop Eat Enjoy.
 ?? FOTO RR ?? Acrobatie op de verticale catwalk.
FOTO RR Acrobatie op de verticale catwalk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium