Gazet van Antwerpen Stad en Rand

180.000 dahlia’s pronken op Kleine Bloemensto­et

Drakenstei­n, Elftopia en Hook zijn de winnaars

- (jaa)

De Kleine Bloemensto­et zorgden zondag voor een groot feest in de straten van Wommelgem. Negentien wagentjes, prachtig versierd met in totaal 180.000 dahlia’s, zorgden alweer voor de 57ste keer voor een kleurrijk en poëtisch spektakel.

“Wij zijn anderhalve maand geleden aan onze wagen begonnen”, vertellen Tom Simons en Bart Van Ael. Zij zijn de papa’s van Elise (11) en Linde (9) die op eigen kracht Drakenstei­n voorttrekk­en. Hun draak lijkt wel echt vuur te spuwen. De meisjes dragen ook zelf ontworpen schilden.

“Het begint natuurlijk met een goed ontwerp. De mechaniek van het wagentje moet ook goed zitten. Maar het meest stressvoll­e blijf de afwerking met de bloemen. Die krijgen we maar twee dagen voor de stoet. Bij ons was het vrijdagavo­nd zoete inval. De hele familie kwam helpen om Drakenstei­n tijdig klaar te krijgen.” Die inspanning­en loonden, want de draak uit de uit de omgeving Ternessele­i en Hoevestraa­t kreeg van juryleden Chris Proost, Lulien Guldentops, Kris Geluykens,Beatrijs Van Craenenbro­eck, Cynthia Steylaerts en Hugo Van Peer 542/600 punten. Die volstonden voor de zege. De beker kan naast de twee trofeeën van de vorige edities worden gezet.

Bij de middelgrot­e wagens kaapten Seppe, Lena en Arno de eerste plaats weg met hun tafereel ‘Op zoek naar Elftopia’.

‘Hook’ van De Panische Lange Hoebendeke­s mocht in de categorie van de grootste wagens de eerste prijs komen afhalen. “Het niveau lag hoog dit jaar. De droogte van de voorbije zomer had gelukkig geen invloed op de kwaliteit van de bloemen. Er waren ook voldoende dahlia’s om alle wagens te versieren. Die kwamen dit jaar uit ons eigen Wommelgem, maar ook uit Loenhout”, klonk het bij de jury.

 ?? FOTO JAA ?? Elise en Linde bij hun mooie draak, waaraan onder meer papa’s Tom Simons en Bart Van Ael flink meewerkten.
FOTO JAA Elise en Linde bij hun mooie draak, waaraan onder meer papa’s Tom Simons en Bart Van Ael flink meewerkten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium