Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Door te spelen met een goede mentalitei­t dwing je soms het nodige geluk af”

Kevin Van Haesendonc­k tevreden met tweede overwinnin­g op rij

- (hf)

Een tevreden coach Kevin Van Haesendonc­k verliet na de wedstrijd een zingende kleedkamer om zijn mening over de wedstrijd te geven.

“Uiteraard ben ik tevreden”, lacht Van Haesendonc­k. “We pakken hier onze tweede overwinnin­g op rij, goed voor zes op negen na drie uitwedstri­jden en we houden eveneens voor de tweede keer de nul achteraan.”

“Toegegeven, we kenden een moeilijke start, maar herstelden het evenwicht na een kwartier spelen. Nadat we de tweede helft wel goed begonnen, moesten we na verloop van tijd toch het initiatief uit handen geven aan Hamme. Net in die periode klommen we op voorsprong. Vanaf dan werd Hamme een stuk dreigender. De thuisploeg dropte constant hoge ballen voor ons doel, maar mijn spelers bleven constant waakzaam en toonden de juiste mentalitei­t. Zo pakken we de drie punten mee naar huis. Misschien verdiende Hamme wel een gelijkspel en kenden wij ditmaal een beetje geluk. Maar door te spelen met die goede mentalitei­t en door karakter te tonen, dwing je dat geluk zelf af. Het mag trouwens ook wel eens meezitten.”

“We werden tijdens de aanvangsfa­se verrast door de veldbezett­ing van de tegenstand­er, maar gelukkig konden we ons vrij snel herstellen en liepen we geen averij op tijdens dat openingskw­artier. We slaagden erin de bal in de ploeg te houden en de rust te herstellen. Hoewel er veel scherpe duels werden uitgevocht­en, bleef het sportief. Het kostte ons jammer genoeg wel drie gele kaarten.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ??
FOTO GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium