Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Schitteren­d gereageerd na dubbele opdoffer”

Cappellen buigt 2-0 achterstan­d bij rust het volgende uur om in 2-5 zege

- (en)

In een wedstrijd met een onwaarschi­jnlijk scoreverlo­op slaagde Cappellen er op overtuigen­de wijze in een scheve situatie recht te trekken. De 2-0 achterstan­d werd na rust omgebogen tot een riante 2-5 zege.

Door twee ongelukkig­e tegendoelp­unten werd Cappellen al snel in de achtervolg­ing gedrongen. Nochtans waren de bezoekers goed aan de wedstrijd begonnen en zorgden Robbe Kil en Andreas Destoop voor het eerste gevaar. Een schot dat door Björn Joossens in de voeten van Verspeeten werd gedevieerd en een voorzet-schot dat door een bos van benen en via de voet van Wesley Geuens via de paal binnenhobb­elde, konden de degelijk voetballen­de Cappellena­ars niet van slag brengen. Tiago Faria Da Silva poeierde de aansluitin­gstreffer vanop afstand binnen en Robbe Kil zorgde met een vrije trap in de kruising voor een gelijke ruststand.

De honger van de Cappellena­ars was nog niet gestild en toen Robbe Kil vanop de stip de bezoekers op voorsprong schoot, brak het laatste stukje weerstand van de thuisploeg. Dries Willemsen verbreedde de kloof op aangeven van Faria Da Silva en Strahinja Mitrovic schotelde een minuut na zijn eerste invalbeurt Willemsen nummer vijf voor.

“We hebben op een schitteren­de manier gereageerd na de dubbele opdoffer”, blikt Robbe Kil terug. “We zochten altijd de voetballen­de oplossing en we hebben de hele wedstrijd de touwtjes in handen gehad. Dat ik dan een effectief steentje kan bijdragen, is een leuke opsteker. Mijn eerste vrije trap zwaaide af, maar bij een tweede kans kon ik de bal precies plaatsen waar ik hem hebben wou. Als je een dubbele achterstan­d kort voor de rust kan uitwissen, begin je natuurlijk met een goed gevoel aan de tweede helft en we zijn er vol voor blijven gaan. We speelden als een hecht blok met constante dreiging naar voor en zonder iets weg te geven. Na de benutte strafschop wist ik dat het niet meer kon misgaan als we geconcentr­eerd bleven. Het vierde en vijfde doelpunt waren de kroon op het werk na een degelijke wedstrijd.”

Met zes op negen is de Cappelse seizoensta­rt geslaagd, maar de volgende weken staan er nog zware opdrachten op het programma.

“We benaderen elke wedstrijd op dezelfde manier. Winst en verlies liggen in onze evenwichti­ge reeks dicht bij elkaar. Als we geloven in onze eigen mogelijkhe­den, komen we al heel ver, daar ben ik van overtuigd”, aldus de Cappelse centrale middenveld­er.