Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaven niets meer weg”

Ternesse zakte zaterdag voor één punt af naar Wellen en keerde naar huis met drie

- (dapa)

Een dodelijk efficiënt Ternesse Wommelgem heeft zaterdagav­ond de volle buit gepakt op bezoek bij een gehavend KVK Wellen. De bezoekers benutten hun kansen optimaal en boekten zo hun tweede zege van het seizoen. “We kwamen voor een punt”, is doelpunten­maker Van Den Brandt achteraf eerlijk.

Gekomen voor een punt, vertrokken met drie. Ternesse keerde met een tweede zege op verplaatsi­ng terug uit Wellen.

“Al bij al bestond de wedstrijd vooral uit veel duels en weinig uit voetbal”, blikt Van den Brandt achteraf terug. “Nu goed, we kwamen voor een punt en pakken er drie. Tegen een ploeg als Wellen die top drie ambieert, is dat een prestatie om u tegen te zeggen.”

Sterke tweede helft

Toch liep het bijna mis voor het team van Eeraerts. Goris moest een paar keer flink tussenkome­n op pogingen van de thuisploeg. Eén keer werd hij gered door de lat.

“In de eerste helft waren ze een paar keer gevaarlijk door onze eigen slordighed­en”, zegt Van Den Brandt. “Maar in de tweede helft konden we teren op die voorsprong en gaven we niks meer weg.”

Met het tweede doelpunt van de avond en zijn eerste van het seizoen deed Van Den Brandt dan twintig minuten voor tijd de wedstrijd helemaal op slot.

“Ik had er nog geen gemaakt dus begon het wat te knagen, daarom deed het extra deugd”, lacht hij. “Daarna kwam Wellen er niet meer aan te pas en lieten we na de score nog uit te breiden. Door deze zege raken we op gang, het goede voetbal zal volgen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium