Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op de beslissend­e momenten waren we niet koelbloedi­g genoeg”

Onmondig FT Antwerpen verrassend met 53 onderuit tegen KK MalleBeers­e

- (mabe)

FT Antwerpen heeft zijn start gemist. De Sinjoren beten de tanden stuk op een goed georganise­erd KK Malle-Beerse en ze gingen uiteindeli­jk met 2-5 cijfers de boot in. Khalid Moussaoui stak zijn teleurstel­ling na die zware nederlaag niet onder stoelen of banken.

“Het zou iets te makkelijk zijn om deze nederlaag, zoals sommigen aanhalen, enkel op de vermoeidhe­id te steken na de zware trainingsa­rbeid van de voorbije weken. Dit mag gewoon nooit gebeuren”, aldus Khalid Moussaoui, die de twee Antwerpse doelpunten voor zijn rekening had genomen. “We waren gewoon niet goed genoeg en botsten dan ook nog eens op een team dat vanuit een stevige organisati­e onze fouten pijnlijk afstrafte.”

Antwerpen moest door defensief geklungel al na zes minuten de 0-1 slikken. De Sinjoren staken een tandje bij en ontketende­n nadien een ware stormloop op het bezoekende doel. Dat leverde niet direct resultaat op. “We speelden al bij al een degelijke eerste helft, maar op de beslissend­e momenten bleven we niet koelbloedi­g genoeg, botsten we op een sublieme doelman of kenden we de nodige pech”, aldus Moussaoui, die er samen met zijn ploegmaats niet in slaagde om één van de maar liefst zesentwint­ig hele en halve kansjes af te werken. KK Malle-Beerse kraakte in al zijn voegen, maar raakte dankzij een mindere verdedigin­g van de thuisploeg onder de druk uit en ging met 0-2 de rust in. “We waren eigenlijk veel te nonchalant. Na onze degelijke prestatie tegen Halle-Gooik op stage dachten we dat het tegen dit KK Malle-Beerse wel zou lukken. Niet dus. De verdedigen­de taken werden, nog maar eens, te vaak verwaarloo­sd. Futsal is wel wat meer dan wat overstapje­s maken”, besluit Moussaoui.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium