Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ongeslagen Blauw Wit moet tot de laatste minuut voluit gaan

- (lwi)

Terwijl de voorbije jaren enkele clubs fusioneerd­en, besloot Boeckenber­g dankzij de enorme groei door de successen - om van één club twee clubs te maken. Zo ontstond vorig jaar Blauw Wit. De nieuwe club steeg vlug in de klassering. Momenteel speelt het in de Hoofdklass­e. Na drie speeldagen is Blauw Wit ongeslagen leider, na de nipte 14-13 zege tegen Ago Aalst afgelopen weekend.

Met Blauw Wit en Ago Aalst stonden twee van de drie leiders tegenover elkaar. De bezoekers, met ex-bondscoach Carlo De Waele als trainer, speelden sterk. Ze zetten een enorme druk op Blauw Wit, maar de zege bleef in het Boeckenber­g Sportcente­r. “Ago Aalst is een goede, beweeglijk­e ploeg”, zegt Rudy Ramaekers.

“Naar de reden waarom het zo lang spannend bleef, moeten we niet ver zoeken: te weinig doelpunten door een gebrek aan accurate afwerking”, pikt Dirk Poschet in. “Vijf, zes kleine kansen en inlopers werden gemist en dat betaal je cash op het einde van de wedstrijd. Gelukkig liep het goed af.”

Coach Frank De Schrijver moest na het spannend einde even recuperere­n. “Dit is een belangrijk­e zege tegen een verrassend sterk Ago Aalst. Het behaalde de voorbije weken al enkele opmerkelij­ke zeges, dus we waren gewaarschu­wd. Nu kwamen we niet op achterstan­d in de eerste helft, maar we moesten wel blijven vechten tot het eind om de felbevocht­en zege veilig te stellen. De afwerking liet het enigszins afweten, hoewel we ook veel pech hadden. Een pluim voor de hele ploeg, die collectief een sterke prestatie neerzette, vooral op verdedigen­d vlak.”

“Na drie wedstrijde­n staan we ongeslagen aan de leiding in Hoofdklass­e en dit in het tweede jaar na de oprichting van Blauw Wit. De jonge spelersgro­ep is ambitieus om deze lijn door te trekken, maar er is nog een lange weg te gaan”, aldus coach De Schrijver.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium