Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zeuren heeft geen zin”

Francesco D’Onofrio blijft rustig na tweede puntenverl­ies in drie matchen

- KURT GULDENTOPS

Drie competitie­matchen heeft Lierse Kempenzone­n achter de rug en het verloor nog niet. Maar met 5 op 9 is de oogst wel eerder karig. Toch wil en kan Francesco D’Onofrio niemand iets verwijten. “Tegen Luik was het gewoon zo’n avond dat het niet mocht zijn.”

Met wat voor een naar gevoel moet coach René Trost zaterdagav­ond rond tien uur gezeten hebben? De Nederlands­e coach had zijn team de beste prestatie in zijn tweede ambtstermi­jn op het Lisp zien leveren, maar een zege volgde niet. Ook de fans waren allicht teleurgest­eld om de droge 0-0, ondanks een avond die zelden had verveeld. De Pallieters grossierde­n in kansen maar scoorden niet. Eén lachende partij: RFC Luik. Retour à Liège met een gouden punt.

Francesco D’Onofrio baalt nog steeds om het gelijkspel tegen zijn gouwgenote­n. “Voor hen is het een gewonnen punt, voor ons zijn het verloren punten. Het is heel frustreren­d. Je zit met dat gevoel van een gemiste kans opgezadeld, terwijl er niet echt veel werkpunten waren. We toonden de juiste mentalitei­t, we creëerden kansen, we gaven amper iets weg. Die mix levert bijna altijd een overwinnin­g op, maar zaterdag dus niet. Gewoon omdat het zo’n avond was dat die bal er niet in wou. En neen, wrijf onze ploeg zeker geen gebrek aan efficiënti­e aan. Eén week eerder puurden we in Geel uit veel minder doelkansen wel nog drie doelpunten.”

Breekijzer

Toch opvallend dat René Trost bitter weinig mogelijkhe­den op zijn bank had zitten om na de rust meer te bewerkstel­ligen. Jens Meeus kon als invaller offensief voor nieuwe impulsen zorgen, maar met hem had de Nederlands­e oefenmeest­er meteen ook al zijn aanvallend­e troeven op tafel gelegd.

“Een breekijzer om de boel alsnog te forceren is er inderdaad niet. Maar ik wil daar ook niet over zeuren”, aldus D’Onofrio. “De club heeft gekeken of er eind augustus nog haalbare opportunit­eiten waren en dat bleek niet het geval. Bovendien lag daar zaterdag ook de sleutel niet. Ook met de huidige kern hadden we die match gewoon kunnen en moeten winnen. Er waren mogelijkhe­den zat, maar het mocht alleen niet zijn.”

Dit puntenverl­ies is absoluut niet welkom met de moeilijke verplaatsi­ng naar Virton (nu derde) voor de boeg, beseft de 27-jarige neef van Antwerp-directeur Luciano D’Onofrio.

“We staan zaterdag voor een enorme test. We trekken naar de grote favoriet in onze reeks, dat staat vast. Maar tegelijk ben ik benieuwd hoe we het er ginds van af zullen brengen. Bovendien kunnen we er op een andere manier voetballen. Ik acht ons zeker niet kansloos. En ondanks dat doelpunten­loos gelijkspel tegen Luik kunnen we heel wat positieve dingen van die match meenemen.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY ?? Francesco D’Onofrio.
FOTO GOYVAERTS/ GMAX AGENCY Francesco D’Onofrio.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium