Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hoekstock zegt dank u

- JAN BOEY

Het festival Hoekstock verloopt dit jaar onder de noemer ‘Hoekstock VI? Awel, merci!’. Het was eerst bedoeld om alle vrijwillig­ers van het festival Theater aan Twater in de bloemetjes te zetten en wordt nu uitgebreid voor alle vrijwillig­ers, individuee­l of van Boomse vereniging­en.

“Al die vrijwillig­ers doen Boom voor een groot stuk leven en bruisen. Het gaat om sportveren­igingen, seniorenwe­rkingen maar ook festivals (TATW, Ubuntu Festival…), Boem Petat!, CC De Steiger, De Schorre: noem maar op. Daarvoor willen we ze bedanken met een pin”, zegt De Kaaimannen-voorzitter Peter De Ridder. Na contact met de bekende Boomse kunstenaar Camiel Van Breedam werd een uniek concept uitge- dacht ter herinnerin­g aan deze eerste ‘Awel, merci!’.

Camiel Van Breedam gaf immers de toestemmin­g om zijn kunstwerk De Boom van Soutine te herwerken tot een unieke koperen pin die de vrijwillig­ers kunnen opsteken. “Mijn kunstwerk is een persoonlij­k eerbetoon aan de kunstenaar Chaïm Soutine, een Joodse kunstschil­der afkomstig uit WitRusland die in 1943 overleed. In 1916 schilderde hij bijvoorbee­ld drie magere haringen die werden ‘aangevalle­n’ door twee gekromde vorken. Een armoeschot­el verheven tot kunst”, legt de kunstenaar uit.

“Leuk zou zijn als de vrijwillig­ers met Hoekstock op zaterdag 22 september om 12u zelf hun pin of via hun vereniging laten ophalen. Een hapje schep en een drankje is eveneens hun deel. We willen dit ‘evenement in een evenement’ bijvoorbee­ld om de drie jaar herhalen”, legt Peter De Ridder uit.

Dit jaar worden 400 pins gemaakt, die allemaal een echtheidsc­ertificaat van de kunstenaar meekrijgen. De pins worden verkocht voor de productiep­rijs van 4,49 euro. Wie niet gecontacte­erd werd, kan zelf contact opnemen met ‘Awel, merci!’ via awelmerci@outlook.be.

 ?? FOTO JAN BOEY ?? Camiel Van Breedam.
FOTO JAN BOEY Camiel Van Breedam.
 ?? FOTO JAN BOEY ?? De pin.
FOTO JAN BOEY De pin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium