Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sportkanti­ne is (te) vaak gesloten”

- (jw)

Open Vld interpelle­erde tijdens de eerste gemeentera­ad na de zomervakan­tie het schepencol­lege over de nieuwe kantine ’t Sportzicht. Burgemeest­er Sophie De Wit (N-VA) zegt dat problemen rond openingsur­en met de uitbater besproken worden.

De nieuwe sportinfra­structuur in de Kleistraat was en blijft een discussiep­unt voor oppositiep­artij Open Vld. Zowat tijdens elke gemeentera­ad lieten ze horen het een te dure investerin­g te vinden. Ook de keuze van het schepencol­lege om niet langer met clubkantin­es te werken, zorgde bij hen voor een bittere nasmaak.

Volgens fractielei­der Glenn Anné staan leden van de lokale tennisclub vaak voor een gesloten kantinedeu­r. “Leden die ’s ochtends een wedstrijdj­e meepikken, moeten daarna elders in de buurt iets gaan drinken omdat hun sportkanti­ne gesloten is. Eenzelfde verhaal horen we van enkele leden die in augustus op een zonnige maandagavo­nd met meer dan twintig spelende leden voor een gesloten kantinedeu­r stonden.”

“En daar blijft het niet bij. Deze leden kunnen hun tenniszakk­en met dure rackets niet kwijt in de kantine en bovendien krijgen ze maar een deel van de kantine tot hun beschikkin­g, soms maar één of twee tafeltjes, omdat de rest moet wijken voor de brasserie.”

Jobstudent

Burgemeest­er Sophie De Wit zegt dat het gemeentebe­stuur een contract afsloot met de leverancie­r van de dranken, die op zijn beurt de uitbater heeft aangesteld. “Het is aan hen om voor een goede werking te zorgen. Uiteraard kijken wij daar op toe. En het klopt dat de zaak onlangs te vroeg werd gesloten. Een jobstudent die er op dat moment werkte, had de toelating om te sluiten als er geen of bijna geen klanten meer waren. In de agenda stond blijkbaar dat later op de avond nog wedstrijde­n gepland waren, maar die werd niet geraadplee­gd, wat een fout was.”

“Dat er groeipijne­n zouden opduiken, wisten we vooraf al. Maar het was en blijft onze bedoeling om dit opzet een kans te geven en alles na een tijd te evalueren en met de brouwer te bespreken”, klinkt het.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium