Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Philippe De Backer

Vijf atypische vragen aan

- (kvm)

Bij welke partij zou u zich goed voelen als uw partij niet zou bestaan? Als er geen liberale partij zou bestaan, dan zou ik er zelf een oprichten: Philippe voor Vrijheid en Vooruitgan­g (PVV) (lacht).

Voor welke politicus van een andere partij koestert u wel eens bewonderin­g? De Canadese premier Justin Trudeau en de Franse president Emmanuel Macron. Zij doen op een empathisch­e manier aan politiek en zoeken oplossinge­n die losstaan van links of rechts. Ik heb ooit het geluk gehad van een uitgebreid gesprek te hebben gehad met voormalig CVP-premier Jean-Luc Dehaene. Ik was echt gefascinee­rd door hem.

Van welk idee van een andere partij hebt u ooit gedacht: dju, dat had ik

zelf graag willen bedenken?

Geen enkel, want de andere partijen pikken meestal onze ideeën.

Aan welk feit/moment uit de afgelopen zes jaar wil u niet graag worden herinnerd? Aan alle momenten waarbij in Antwerpen een zekere sfeer werd gecreëerd. Dat gaat van de uitspraken over connecties van de drugsmaffi­a met raadsleden tot de linkse oppositie die het stadsbestu­ur de schuld geeft voor de verkeersdo­den.

Stel dat hij of zij dat zou willen, welke Bekende Vlaming had u graag op uw lijst gehad? Ik vind Tom Waes een topkerel. Hij is echt een vrije geest. Daarnaast ben ik fan van de techno-dj Amelie Lens. Zij is gewoon heel cool.

 ??  ?? Philippe De Backer: “Tom Waes is een topkerel.”
Philippe De Backer: “Tom Waes is een topkerel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium