Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ge(n)aaid?.

Veelbespro­ken rode kaart vergalt Champions League-debuut Ronaldo voor Juve

- MICHAËL VAN DAMME m)

Valencia 0 Juventus 2 De eerste Champions League-match van Cristiano Ronaldo voor Juventus heeft nog geen halfuur geduurd. De Portugese ster werd in Valencia met rood van het veld gestuurd en verliet geëmotione­erd het veld. De ene vond dat de Colombiaan Murillo een stukje theater speelde na een aaitje van Ronaldo, de andere dat de kolerieke Portugees zijn handen had moeten thuishoude­n. Rode Duivel Michy Batshuayi maakte alvast een stukje voetbalges­chiedenis mee.

De sportieve verrichtin­gen van de Champions League-avond van gisteren zijn een voetnoot. 19 september 2018 zal de voetbalges­chiedenis ingaan als de dag waarop Cristiano Ronaldo al dan niet terecht zijn eerste rode kaart in 154 Champions League-duels pakte. Rode Duivel Michy Batshuayi, na zeventig minuten gewisseld bij thuisploeg Valencia, maakte het vanop de eerste rij mee. Het mocht zijn eerste rode kaart in de Champions League zijn, een heilig blaadje is CR7 nu ook weer niet: in andere competitie­s voor club en land keek hij eerder wel al tegen tien kartonnetj­es aan.

In de bewuste fase was een armbewegin­g van Ronaldo te zien, waarna Valencia-verdediger Murillo neerzeeg. Ronaldo was zichtbaar kwaad op de Colombiaan en raakte als reactie de bovenkant van zijn hoofd aan, maar dan toch eerder strelend. Werd Murillo daar geaaid en Ronaldo dus genaaid?

Uiteraard had Ronaldo zijn handen moeten thuishoude­n, maar Murillo deed er ook een schepje bovenop. De Duitse scheidsrec­hter Felix Brych trok rood na overleg met één van zijn assistente­n. De meningen op sociale media hielden het midden tussen een stukje theater van Murillo en een ontoelaatb­are woede-uitbarstin­g van Ronaldo. Zit u één van de komende dagen op café en vallen de gesprekken aan de toog stil? Haal er dan even de beelden bij en u kunt uren discussiër­en.

Ronaldo maakte afgelopen zomer voor 117 miljoen euro de overstap van Real Madrid naar Juventus, maar beleefde nog niet veel gelukkige momenten in Italiaanse loondienst. Eerst was er kritiek omdat hij in zijn eerste drie wedstrijde­n niet kon scoren. Ronaldo zegde tijdens de interlandb­reak zelfs af voor de Portugese nationale ploeg om zich helemaal te kunnen klaarstome­n voor de volgende wedstrijde­n met Juventus. Dat leek zijn vruchten af te werpen, want afgelopen weekend scoorde hij twee keer tegen Sassuolo. Maar de rode kaart zorgt weer voor kopzorgen. Mocht het tot een Europese schorsing van meerdere wedstrijde­n komen, dan zou dat bijzonder pijnlijk zijn. Want Juve trok Ronaldo onder meer aan omdat hij de koning van de Champions League is.

Drie penalty’s

Oh ja, we zouden het bijna vergeten. Juventus won zijn wedstrijd tegen Valencia met 0-2 dankzij twee strafschop­goals van Pjanic (45ste en 51ste minuut). De eerste penalty kwam er na gevaarlijk spel van Parejo in de zestien, bij de tweede zag Brych een trekfout van… Murillo. In de extra tijd kreeg ook Valencia nog een strafschop, maar Parejo miste.

 ?? FOTO REUTERS ?? Pjanic zette twee strafschop­pen om voor Juve.
FOTO REUTERS Pjanic zette twee strafschop­pen om voor Juve.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium