Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Niet getwijfeld”

Kevin Roelandt depanneert op 36jarige leeftijd in spelersnoo­d verkerend Kapellen

- MARCEL BERNAERTS

Kevin Roelandt is na een sabbatjaar opnieuw volleyball­er. De 36-jarige exspeler van Antwerpen torst tonnen ervaring op het hoogste niveau en vindt in Kapellen zijn jeugdvrien­den van het toenmalige Zorgvliet Antwerpen terug. “Kapellen in Liga B houden, daar gaan we voor”, aldus de receptieho­ekspeler.

“Ik woon nu een zestal jaar in Schoten en was van plan om na een jaartje niets doen bij de plaatselij­ke provincial­er opnieuw rustig te beginnen volleyball­en. Eén training per week en in het weekend een wedstrijdj­e spelen, dat zag ik wel zitten”, vertelt Kevin Roelandt.

“Maar toen kwamen die gasten van Kapellen, waarmee ik bijna mijn hele jeugd in dezelfde ploeg had gespeeld, met de vraag of ik hen niet wilde helpen. Zeggen dat ze me de oren van de kop hebben gezaagd, is misschien wat overdreven, maar toch… (lacht). Ze oefenden een beetje druk uit, maar eerlijk, er was ook wel goesting van mijn kant om opnieuw met hen tussen de lijnen te staan en het anderen moeilijk te maken. Ik heb niet getwijfeld, de keuze was snel gemaakt. Vooral ook omdat er werd afgesproke­n dat we maar één keer per week zouden trainen.”

“Op fysiek vlak is het misschien iets minder dan vroeger, maar het voorbije weekend maakte de wedstrijd tegen Lendelede, toch één van de toppers in de reeks, me duidelijk dat ik het volleyball­en nog niet heb verleerd. Het gaat misschien allemaal een beetje stroever, maar iets waar je dag in dag uit mee bezig bent geweest, verleer je niet zomaar.”

“De ambitie om er voor te gaan, is er nog. Als het er echt om gaat en het wat spannend wordt, voel ik nog altijd kriebels. Dan wordt het iets bitsiger, is er wat meer animo en worden er mentale spelletjes gespeeld. Ik vind dat zoiets moet kunnen tijdens de wedstrijd. Nadien moet dat vergeten en vergeven zijn.”

“Ik denk dat we met deze groep oudjes niet hoger moeten mikken dan het verzekeren van het behoud. Al wil ik direct tekenen voor een stunt tegen een van de toppers.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Kevin Roelandt smasht voorbij het blok van Lendelede in de match van vorig weekend die met 1-3 door Kapellen werd verloren.
FOTO KOEN FASSEUR Kevin Roelandt smasht voorbij het blok van Lendelede in de match van vorig weekend die met 1-3 door Kapellen werd verloren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium