Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De top vijf moet kunnen”

- (luhe)

Fellows B begon het seizoen met twee overwinnin­gen op rij. Coach Robert Muys wil heel het seizoen bovenaan meedraaien. Zaterdag wacht al een mooie test tegen de buren van Makeba.

“De top vijf moet kunnen met deze groep”, aldus de Ekerse coach. “Met Bjorn Van Marsenille en Cliff Argeerts kregen we er twee uitstekend­e spelers bij. Vorig weekend tegen Nila Nijlen (91-76 winst,

red.) hadden we liefst vijf jongens in de dubbele cijfers. Dat is het bewijs van een sterke kern in de breedte. Met vier grote jongens kan ik ook onder de borden uitstekend roteren. Toch zie je dat de groep een degradatie moet verwerken. De schrik zit er soms nog in, maar dat betert wel.”

“Hopelijk zijn we voldoende gewapend om de confrontat­ies met de echt goede ploegen aan te gaan. Het is voor mijn spelers ook even aanpassen aan hun nieuwe coach. Ik ben een heel ander type langs de lijn dan hun vorige sportieve baas Ward De Coster. Ook voor mij was het een maand slikken. Ik ben er dan ook tien jaar tussenuit geweest door mijn job.”

“Ik beschik wel over een fantastisc­he groep om mee te werken. Het zijn vrienden naast het veld en ze hebben de wil om ervoor te gaan op het veld. In elke wedstrijd kunnen we uitgaan van onze eigen sterkte. Deze club moet op termijn terug naar landelijke. Zo kunnen jonge, beloftevol­le, spelers als Karel Klaes en Jessy Wellens beter rijpen voor het grote werk. Dus als er een appel uit de kast moest vallen, gaan we die zeker oprapen. We staan voor een hoopvol seizoen met Fellows B.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium