Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We mogen niet te euforisch worden”

- (cpm)

Gembo kende dinsdagavo­nd in de tweede ronde van de Beker van België geen problemen met het eveneens in tweede klasse spelende Waregem. Het won met 89-65 en plaatste zich voor de achtste finales waarin het volgend dinsdag Limburg United ontvangt.

“Het werd inderdaad een gemakkelij­ke overwinnin­g, maar we moeten vooral niet te euforisch worden. Waregem miste met Brecht Guillemyn en Bart Samaey twee basisspele­rs en zag bovendien Aaron Van Vooren geblesseer­d uitvallen”, aldus de Borgerhout­se coach Glenn De Boeck. “We begonnen trouwens slecht aan de wedstrijd. Na het eerste kwart keken we tegen een 17-28 achterstan­d aan. Gelukkig bleef de reactie van mijn spelers niet uit. Halfweg hadden we het commando al overgenome­n (43-39, red.).

In de tweede helft namen we onmiddelli­jk verder afstand (67-47,

red.) en drukten we nog door naar een afgetekend­e 89-65 zege.” Glenn De Boeck had met Jens Bouckaert (20), Sam Renier (15), Tomas Goethaert (14), Anthony Vermeersch (17) en Eli Van Aken (11) maar liefst vijf spelers die de dubbele cijfers haalden. Het zegt alles over de collectief sterke drie kwarts van Gembo. De bekroning mag er zijn. De club uit Borgerhout ontvangt dinsdag eersteklas­ser Limburg United.

“Het is altijd leuk om een ploeg uit de Pro League te kunnen ontvangen, maar ik kijk nu vooral naar onze eerstvolge­nde opdracht en dat is de competitie­wedstrijd van zaterdag tegen Sijsele. Bevestigen tegen deze kersverse tweedeklas­ser is de boodschap.” Gembo kende een sterke competitie­start en bleef met vier zeges in de eerste ronde van de Beker van België, winst in de tweede ronde tegen Waregem en op de openingssp­eeldag in de competitie tegen Laarne dit seizoen nog ongeslagen.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jakob Marcou (11) van Waregem kan Thomas Goethaert (6) van Gembo niet afstoppen.
FOTO TOM GOYVAERTS Jakob Marcou (11) van Waregem kan Thomas Goethaert (6) van Gembo niet afstoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium