Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is me een raadsel waarom ze het steeds blijven proberen”

Eigenaar krantenwin­kel Deuzeld kan aantal overvallen niet meer op twee handen tellen

- BRITT PEETERS

De overvallen­plaag in krantenwin­kel Deuzeld blijft maar duren. Dinsdagavo­nd kwam er alweer een gemaskerde man met een wapen de krantenwin­kel binnen. Hij moest door het snelle alarm vluchten zonder buit. Vorig jaar kreeg uitbater Luc zelfs nog messteken in de pols bij een overval.

Dinsdagavo­nd, rond half zes, kwam een gemaskerde man met een wapen krantenwin­kel Deuzeld in de Boekenberg­lei binnen. “Ik zat in mijn achterkame­r, maar zag hem op de camerabeel­den binnenkome­n. Hij riep dat hij de kassa wilde. Ik heb gewoon rustig op mijn alarmknop gedrukt. De dief schrok, wist even niet wat te doen en vluchtte weg.”

Het is al bijna een routine geworden voor Luc Van Rompaey, de uitbater van de krantenwin­kel. “Ik kan de overvallen niet meer op twee handen tellen”, zegt hij.

Eind vorig jaar kwam de cameraploe­g van het opsporings­programma Faroek nog langs, omdat hij op korte tijd twee keer overvaller­s over de vloer kreeg. Vorig jaar in mei kreeg Luc het aan de stok met een dief die de kassa probeerde te stelen en bleef hij achter met messteken in de pols.

“En amper twee weken na de uitzending van Faroek vielen ze hier weer binnen. Toen bleef het even stil, maar gisteren was het opnieuw prijs”, klinkt het moedeloos. “De politie was er snel, maar de gemaskerde man was natuurlijk nergens meer te vinden. Het is steeds hetzelfde liedje.”

Eén vraag blijft Luc bezighoude­n: waarom is zijn krantenwin­kel steeds het doelwit? Vorig jaar dacht hij zelfs even dat ze het op hem persoonlij­k gemunt hadden. “Het is me echt raadsel waarom

Luc Van Rompaey

Krantenwin­kel Deuzeld

“Meer beveiligin­g is bijna onmogelijk. Ik heb een alarm en camerabewa­king.”

ze steeds mijn zaak moeten hebben”, zucht hij.

De winkel is tot in de puntjes beveiligd: er is camerabewa­king, een constructi­e van plexiglas aan de toonbank en een alarmknop. “Ze kunnen hier niets beginnen. En meer beveiligin­g is bijna onmogelijk. Dat zou ook niet nodig zijn. Eén druk op de knop was dinsdagavo­nd al genoeg om de overvaller bang te maken.”

Luc, die dit jaar nog 70 wordt, is van plan om zijn krantenwin­kel, die hij ondertusse­n al twintig jaar uitbaat, te verkopen. “Dat plan heb ik al langer in mijn achterhoof­d. Maar misschien hebben die overvallen er wel iets mee te maken, ik ben het beu. Spijtig, want de zaak draait nog goed. Maar het is genoeg geweest. Ik heb nood aan een nieuwe start.”

 ?? FOTO BFM ?? Dagbladhan­del Deuzeld kreeg al verschille­nde keren ongewenst bezoek over de vloer. Eind vorig jaar nog werd uitbater Luc Van Rompaey in de pols gestoken door een overvaller.
FOTO BFM Dagbladhan­del Deuzeld kreeg al verschille­nde keren ongewenst bezoek over de vloer. Eind vorig jaar nog werd uitbater Luc Van Rompaey in de pols gestoken door een overvaller.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium