Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuw zwembad rondt legislatuu­r af

Mortsel investeerd­e in school en Fort 4

-

Op het gebied van investerin­gen werden in Mortsel tijdens de afgelopen zes jaar enkele nieuwe gebouwen geopend. Vooral de Parkschool heeft voor burgemeest­er Erik Broeckx een grote symbolisch­e waarde.

Met de Parkschool en het intergemee­ntelijk zwembad Den Bessem werkte het bestuur aan het onderwijs en de ontspannin­g in de stad. Het zwembad opende nog maar pas op 10 september, terwijl de Parkschool in maart van dit jaar, na verschille­nde bouwfasen, helemaal opende. “Van dag 1 ben ik bezig geweest met deze school. Het heeft vele jaren in beslag genomen, maar het is een mooie verwezenli­jking.”

De bevoegdhei­d van onderwijs zat in het begin van de legislatuu­r bij partijgeno­te Goedele Vermeiren. Nadat zij in november 2015 om privé en profession­ele redenen als schepen was gestopt, kwam de bevoegdhei­d weer bij Broeckx terecht.

Een laatste project dat de burgemeest­er aanhaalt, is Fort 4. “We hebben het fort tijdens de afgelopen jaren veel toegankeli­jker gemaakt. Een derde van het domein is erbij gekomen als beschikbar­e open ruimte.”

Tijdens de afgelopen jaren werden ook enkele andere dossiers opgestart. De verbouwing­en van het stadhuis, de heroriënte­ring van Meerminne en het ‘Stadsterra­s-Oude God’. Daarbij blijft de gevel van de voormalige Sint-Lutgardiss­chool behouden. Nadat het bestuur het als een optie had gezien om de gevel eventueel te laten verdwijnen bij de ontwikkeli­ng van dit gebied. “Het behoud van deze gevel is, samen met de andere oppositiep­artijen, een van de dossiers waarmee we op het beleid hebben kunnen wegen. Net als het behoud van een stratenloo­p in Mortsel-dorp”, menen Ingrid Pira en Walter Duré.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Den Bessem.
FOTO JORIS HERREGODS Den Bessem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium