Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Vindt u de tramsporen in Antwerpen onveilig? Moet De Lijn verdergaan met het opvullen van ongebruikt­e sporen met rubber?

-

Meer trams en bussen

Als die fietsers zelf het openbaar vervoer nemen, is er geen probleem. Ga te voet of neem het openbaar vervoer. Veel veiliger en comfortabe­ler. Dus meer trams en bussen, minder fietspaden.

CHARLES WINNÉ, BRUSSEL

Illusie

Het voorstel van Van Bossuyt (N-VA Gent) is te gek voor woorden. Ik ben zelf twee keer gevallen met de fiets, met gebroken pols tot gevolg. Het is een illusie dat je alle risico’s kan bannen. De tramsporen zijn alleszins veel minder gevaarlijk dan het autoverkee­r, waarbij doden vallen onder fietsers en voetganger­s.

FRANS GEYS, ANTWERPEN

Elektrisch­e trams

Dat tramsporen onveilig zijn heb ik zelf ondervonde­n met de fiets. Waarom geen elektrisch­e trams? Trouwens, de aanleg en onderhoud van sporen en een elektrisch­e bovenleidi­ng zijn zeer kostelijk. N-VA Gent heeft dus gelijk, op langere termijn moeten de trams weg.

WILLY EECKHOUT, RANST

Noodzakeli­jk kwaad

Het opvullen met rubber van ongebruikt­e sporen is een goed idee. Verder zijn tramsporen een noodzakeli­jk kwaad. Bij regenweer blijven kasseien moordend voor fietsers, met of zonder tramsporen.

ALBERT PEETERS, BERCHEM

Iets doen aan straten

Niet gebruikte tramsporen zou ik verwijdere­n. Iets doen aan de straten is soms veel beter dan rubber te gebruiken als opvulling. Met meer goede fietsstrat­en in de binnenstad kan je het niet veel leuker hebben. Maar ja, voor de verkiezing­en wordt veel beloofd, maar weinig gegeven.

ALEXANDER CARREZ, ANTWERPEN

Onder de grond

Tramsporen zoals in de Provincies­traat of Lange Leemstraat zorgen voor onveilige fietssitua­ties. Er is amper ruimte voor fietsers en vooral bij regen is het opletten geblazen. Dus ja, tramlijnen onder de grond zouden Antwerpen veel toegankeli­jker maken

voor fietsers.

MARIJKE UIJT DEN BOGAARD, ANTWERPEN

Minder auto’s

Tramsporen verwijdere­n en dus een deel van het openbaar vervoer opofferen kost waarschijn­lijk veel tijd en belastingg­eld en zorgt voor veel ongemak en onbereikba­arheid van drukke winkelgebi­eden. Kwestie van goed leren fietsen en opletten. Minder auto’s in het centrum lijkt me beter en zorgt voor meer ruimte en overzichte­lijkheid op de wegen.

PAUL CHRISTIAN VAN DER GROEN, BERCHEM

Meer dan 100 jaar

Meer dan honderd jaar liggen er tramsporen en nu opeens is dat een probleem? Ik begrijp het niet.

GUY VAN AERDE, WUUSTWEZEL

Wereldvree­md

Dit is een wereldvree­md N-VA-voorstel. Een doordachte aanleg waarbij men effec- tief rekening houdt met fietsers zou veel opbrengen. Kies toch prioritair voor fiets en openbaar vervoer!

HERWIN VERLEYEN, DEURNE

 ?? FOTO WIM HENDRIX ??
FOTO WIM HENDRIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium