Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Kinderen met Lena zijn nog niet uitgeslote­n”

Herman Brusselman­s openhartig in podcast Qmusic

- (jdr)

Qmusic-dj’s Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe stellen in hun podcast van deze week de tien meest gegoogelde vragen aan Herman Brusselman­s (60). Daaruit blijkt onder meer dat de schrijver en zijn vriendin Lena (25) kinderen niet volledig uitsluiten.

“Ik heb een relatie van 14 en 18 jaar gehad en nu ben ik 2,5 jaar samen met Lena. Kinderen zijn natuurlijk altijd ter sprake gekomen”, aldus Brusselman­s. “Mijn eerste vrouw werd niet zwanger, ook al was alles medisch in orde, en mijn tweede vrouw wilde geen kinderen. Met Lena is daar wel sprake van, maar het blijft natuurlijk een probleem. Zoals dat je niet met elkaar oud kunt worden, en dat kind zal zijn vader ook niet al te oud zien worden. Als ik 80 word, is dat kind nog maar 18, hé. Maar 100% is het nog niet uitgeslote­n.”

Oefenen om kinderen te krijgen wordt voor Herman en Lena overigens wel iets makkelijke­r omdat de twee hebben besloten om samen te gaan wonen. Ook dat vertelt de auteur in de podcast. “Nog deze of volgende week verhuist Lena naar Gent.” Lena, afkomstig uit Amsterdam, was al verhuisd naar Brussel omdat ze daar werkt, maar nu heeft ze besloten om bij Herman in te trekken.

Ten slotte liet Herman ook weten dat zijn fans niet hoeven te vrezen dat hij zijn vertrouwde look zal opgeven. “Vorig jaar werd er in Antwerpen een vergaderin­g belegd met zes mensen van mijn uitgeverij. Ze wilden me restylen. Dat zou op drie manieren gebeuren. Eén: ik moest me anders gaan kleden. Twee: mijn haar moest eraf. En drie: ik moest beginnen te tweeten. Ik heb ze alle drie geweigerd.”

Wat er misschien wel ooit nog van zal komen, is stoppen met roken. “Daar dringt mijn lief op aan. Ik zit nu aan tien à twaalf sigaretten per dag en ik kom van twee pakjes per dag.”

 ?? FOTO FVV ?? Herman Brusselman­s en zijn 35 jaar jongere vriendin Lena.
FOTO FVV Herman Brusselman­s en zijn 35 jaar jongere vriendin Lena.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium