Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vergelijk Flavio Becca niet met Maged Samy”

Mecenas van Dudelange is ook de sterke man van Virton, zaterdag de tegenstand­er van Lierse Kempenzone­n

-

Lierse Kempenzone­n wacht zaterdag een tocht van zo’n 225 kilometer richting Virton, het nieuwe speeltje van Dudelange-mecenas Flavio Becca. De club in de uithoek van België leek enkele maanden geleden op sterven na dood, maar is dankzij de flamboyant­e geldschiet­er plots razend ambitieus.

De club uit de provincie Luxemburg dreigde eind vorig seizoen nog een stille dood te zullen sterven, maar sinds juli is

the sky the limit in Virton. Met als doel de... Jupiler Pro League. En dat allemaal dankzij Flavio Becca. Hij nam het klinisch dode Virton deze zomer over en heeft grootse plannen. Na de motorsport en het wielrennen heeft Flavio Becca zich nu ook op het Belgische voetbal gestort. En dat zullen ze in de eerste amateurkla­sse geweten hebben. Virton roerde zich uitzonderl­ijk op de transferma­rkt met onder meer de komst van Anthony Moris (KV Mechelen), Guillaume Francois (Beerschot Wilrijk) en Aurélien Joachim (ex-Lierse). In totaal realiseerd­e de club bijna dértig transfers. Met als toetje begin deze maand nog de komst van Alessandro Cordaro, die transfervr­ij werd opgevist na zijn passage bij Zulte Waregem. Coach Marc Grosjean werd weggeplukt bij Union. Aan de komst van al dat schoon volk hangt ook een gigantisch prijskaart­je, maar dat lijkt sterke man Becca niet af te schrikken. In alle geledingen van de club werd in enkele maanden tijd een enorme profession­alisering doorgevoer­d. Zo gaat Virton iedere avond voor een uitmatch op hotel.

De plaatselij­ke aanhang weet alvast de weg naar het stadion te vinden. De bekerclash van volgende week tegen Genk is uitverkoch­t en voor de eerste thuiswedst­rijd in de competitie tegen RWDM kwamen 2.600 fans opdagen. Geen verkeerde cijfers, maar of dat voldoende is om - met dergelijk personeels­bestand - break-even te draaien...? En dus rijst de vraag wat Virton te wachten staat als Flavio Becca de club op een dag de rug toekeert en zijn heil zoekt in een nieuw avontuur - iets wat in het verleden overigens niet zelden gebeurd is. “Ik ken Becca al lang en het is geen man die snel zal opgeven”, sust Virton-speler Aurélien Joachim, ex-Lierse. “Natuurlijk is hij de grondlegge­r van dit project en uiteraard is Virton heel erg afhankelij­k van hem. Maar ik heb niet het gevoel in een tweede avontuur zoals met Maged Samy te zijn beland. Of de Jupiler Pro League mogelijk is voor Virton? Misschien op lange termijn. Zakenlui zijn vaak ambitieuze­r en ongeduldig­er dan sportief op korte termijn mogelijk is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium