Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb nog acht speelsters”

- (spe)

Voor Lint startte het seizoen in mineur. Het opende in eigen huis met een 2-3 nederlaag tegen Veltem-Beisem. Bovendien moet het enkele belangrijk­e pionnen voor meerdere weken missen en is daardoor de kern flink uitgedund.

“Janne Verhaegen en Inte Verelst hebben zich geblesseer­d en zijn voor langere tijd buiten strijd”, sakkert trainer Bart De Roo. “Ik moet het nu stellen met acht speelsters: drie middenspee­lsters, twee spelverdee­lsters, één libero, één receptie-hoekspeels­ter en één opposite. Tegen Veltem-Beisem is ons dat al zuur opgebroken, al zijn we blijven vechten voor wat we waard waren. Maar in een onuitgegev­en opstelling is het logisch dat de foutenlast een pak hoger ligt. Het zal een moeilijke seizoensta­rt worden. Jammer, want we speelden een goede voorbereid­ing, maar die valt nu helemaal in duigen.”

“We moeten in deze zware periode proberen om de schade te beperken en zo veel mogelijk punten te verzamelen. Misschien moeten we volgende week in Hasselt maar forfait geven voor de wedstrijd van de reserven. Meisjes van de tweede ploeg meenemen is op verplaatsi­ng geen optie. Reserve- én hoofdwedst­rijd is voor deze beperkte groep te veel van het goede. Stel dat nog iemand zich blesseert, dan zijn we helemaal gezien. We kunnen wel de Kroatische vriendin van onze Bulgaarse spelverdel­er nog aansluiten, maar die heeft een jaar stilgelege­n. Ze heeft al eens meegetrain­d en kan dit niveau zeker aan, maar zij moet zich nog volledig inpassen en zal ritme nodig hebben. Bovendien is ze pas begin oktober terug in het land. Dus voorlopig wordt het een periode waarin we het met beperkte middelen moeten doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium