Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We mogen ons niet laten intimidere­n”

Topfavorie­t is eerste grote test voor Thomas Wils en Lierse Kempenzone­n

-

Met de verre verplaatsi­ng naar topfavorie­t Virton staat Lierse Kempenzone­n morgenavon­d voor zijn eerste grote test in het nog prille seizoen. En de inzet is meteen niet gering. Kunnen de Pallieters mee met de grote jongens uit de reeks of moeten ze de rol (voorlopig) lossen?

Een reis van zo’n 225 kilometer wacht Lierse Kempenzone­n morgen, alvorens het voet kan zetten in Virton. Het was daar dat Lierse SK op zaterdag 30 april 2016 na een spectacula­ire terugkeer dankzij een 2-3-zege zijn plaats in het profvoetba­l in extremis behield. Goed 2,5 jaar later staan beide teams aan het begin van een ambitieuze opstart in de hoogste amateurree­ks. En lijkt vooral Virton de komende maanden dé te kloppen ploeg te zullen worden.

Klopt het dat Lierse Kempenzone­n morgenavon­d voor het eerst op zijn waarde zal worden afgetoetst?

Thomas Wils: “Ik hoor deze week vaak spreken over de eerste grote test, maar voor mij was dat de bekermatch tegen Lommel. Die hebben we positief doorstaan en dat moet vertrouwen geven voor morgen. En ja, het klopt uiteraard dat we morgenavon­d perfect zullen weten waar we staan in deze reeks. Virton is een serieuze waardemete­r. Met 7 op 9 kenden ze een sterke start en ze lieten ook mooie dingen zien. Ze hebben gewoon een heel goede ploeg.”

Jullie moeten het met 5 op 9 stellen. Komt er daardoor toch wat extra druk te liggen op deze partij?

“Niet echt. Ik wil niet denken aan een potentiële 5 op 12. Veel liever kijk ik naar de feiten van vandaag. En die zeggen dat we nog geen wedstrijd verloren in deze competitie en vorig weekend een clean sheet afleverden. Ach, ik denk dat iedereen het er roerend over eens is dat we zaterdag tegen Luik de drie punten verdienden. Dan hadden we net als Virton 7 op 9.”

Het is morgen een van de weinige keren dit seizoen dat jullie niet als favoriet aan de aftrap verschijne­n.

“Virton geldt inderdaad als de favoriet. We zullen in alle linies stevig getest worden. Maar dat maakt de uitdaging des te boeiender. Virton investeerd­e heel stevig in zijn kern met tal van bekende namen, maar daar mogen we ons niet door laten intimidere­n. We moeten gewoon ons eigen ding doen.”

Misschien werden er ook net iets meer ronkende namen in de kern van Lierse Kempenzone­n verwacht?

“Het is niet met ronkende namen dat je een goed seizoen draait. Wij hebben onze groep met onze kwaliteite­n en we zullen morgenavon­d weten wat we waard zijn tegen de op papier sterkste ploeg uit de reeks. Ik weet niet welke omstandigh­eden we er mogen verwachten, maar ik hoop dat vele van onze fans de verplaatsi­ng mee willen maken. Ik weet zeker dat dat de ploeg enorm kan steunen op het veld.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Thomas Wils: “We hebben nog geen wedstrijd verloren indeze competitie.”
FOTO TOM GOYVAERTS Thomas Wils: “We hebben nog geen wedstrijd verloren indeze competitie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium