Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Centen bepalen de rangschikk­ing niet”

- (kugu)

De geel-zwarte brigade van Lierse Kempenzone­n loopt morgenavon­d in Virton met Aurélien Joachim een oude bekende tegen het lijf. De Luxemburge­r was deze zomer een van de toptransfe­rs van de Waalse club.

Aurélien Joachim kon nog naar diverse clubs uit 1B, maar koos er uiteindeli­jk toch voor om in de uithoek van België te gaan voetballen. Weliswaar op amper 15 kilometer van zijn woonplaats, maar wellicht meer nog uit financiële overweging­en.

“Ik koos voor het project”, verwoordt Joachim het mooi. “En uiteraard zijn er door de komst van mecenas Flavio Becca heel wat financiële mogelijkhe­den in Virton. Dat is ook de buitenwere­ld niet ontgaan. Ik hoor overal dat wij de grote favoriet zijn, maar dat zal vooral afhangen in welke mate we de komende maanden groeien. Er zijn hier dertig nieuwe spelers neergestre­ken. Kortom, een hecht team staat er nog niet en ook de ideeën van de coach hebben we nog niet allemaal even goed opgepikt. Zo mochten we ons vorig weekend in Aalst heel gelukkig prijzen met een doelpunten­loos gelijkspel. Ik wil me zeker niet achter iets verschuile­n, maar we hebben nog veel werk.”

Stap voor stap

Sterke man Flavio Becca windt er geen doekjes om: hij wil zo spoedig mogelijk met Virton naar de Jupiler Pro League.

“Maar je hebt willen en kunnen”, predikt Joachim realisme. “Je kan ambitieus zijn en flink investeren, maar de centen bepalen uiteindeli­jk de plaats in de rangschikk­ing niet. Ik denk dat deze club stap voor stap moet groeien. De voorbije weken hebben we bewezen dat de potentie er is. Ook tegen Lierse worden er opnieuw een goede tweeduizen­d fans verwacht. Het voetbal leeft opnieuw in Virton.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium