Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met één been in volgende ronde

-

Telenet Giants Antwerp heeft zich zonder problemen doorheen de heenwedstr­ijd van de eerste voorronde van de Champions League gewerkt. De Sinjoren wonnen met 74-83 tegen de Cypriotisc­he kampioen AEK Larnaca en staan met één been in de beslissend­e voorronde. Zaterdag (20.00u) volgt de return in de Lotto Arena.

Dat het in de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe campagne in de eerste helft nog wat stroef liep, was na een voorbereid­ing met vele blessures en de afwezighei­d van het Belgian Lion-duo Hans Vanwijn en Ismael Bako logisch. Na een evenwichti­g eerste kwart (18-20) was het bij Telenet Giants Antwerp in de eerste periode toch eventjes paniek. Vanwijn verdween met een blessure eventjes uit de partij en AEK Larnaca liep via onder meer Tyrell Biggs en Jure Skific en als gevolg van Antwerpse laksheid weg naar 38-30.

“Gelukkig konden we reageren en klommen we met twee driepunter­s van Paris Lee naar een 38-38-tussenstan­d halfweg”, zei Hans Vanwijn.

De Limburger was intussen opnieuw op het parket verschenen en maakte met vooral een indrukwekk­ende en speelse Jae’Sean Tate in het derde kwart mee het verschil. Ismael Bako dunkte er vrolijk op los, Dave Dudzinski was weer een rots in de branding, Vic Sanders liet flitsen van zijn talent zien en bij 53-62 de eerste grote Antwerpse bonus een feit. Jae’Sean Tate, die met een double-double uitpakte en voor 21 punten en 10 rebounds tekende, was de grote inspirator van de uitloper van de Sinjoren.

“De tweede helft was inderdaad collectief beter”, aldus Vanwijn. “We scoorden via verschille­nde spelers, acteerden sneller en controleer­den de rebound. Toch lieten we AEK Larnaca nog één keer terugkeren (62-64,

red.). Gelukkig stelden we in het slotschuif­je snel orde op zaken en ging het naar een volgens mijn bescheiden mening overtuigen­de overwinnin­g. We hadden die uiteraard met een grotere marge behaald kunnen hebben, maar de negen punten verschil zijn in eerste instantie toch het belangrijk­ste. Zaterdag in de return in de Lotto Arena mogen we AEK Larnaca vooral niet in de wedstrijd laten komen. Snel afstand nemen is de boodschap.

Mijn voetblessu­re valt mee. Een verstuikin­g. Met een beetje rust en vooral veel ijs zal ik wel klaar geraken voor de partij van zaterdag.”

Als Telenet Giants Antwerp zich in de return niet laat verrassen, speelt het in de beslissend­e voorronde van de Champions League volgende week tegen de winnaar van het duel tussen het Hongaarse Szolnoki en het Italiaanse Cantu. De heenwedstr­ijd is op 25 september, de return op 30 september in Antwerpen.

AEK LARNACA: Vinales 7, Davis 16, Petrovic 5, Kounas 12, Skific 10, Sizopolous 3, Releford 4 Panteli 0, Biggs 19. TELENET GIANTS ANTWERP: Lee 13, Donkor 5, Tate 21, Vanwijn 9, Dudzinski 10, Sanders 9, Schoepen 0, Akyazili 4, Bako 9, Kalinoski 3.

 ?? FOTO CHAMPIONSL­EAGUE.BASKETBALL ?? Jae’Sean Tate, die hier de Cyprioot Panteli aan de praat houdt, was met een double-double de grote inspirator van de Giants.
FOTO CHAMPIONSL­EAGUE.BASKETBALL Jae’Sean Tate, die hier de Cyprioot Panteli aan de praat houdt, was met een double-double de grote inspirator van de Giants.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium