Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eén zege zorgt voor totaal ander gevoel”

Bjorn Genar gaat met Sint-Job op zoek naar (doel)punten

- LIEVEN VERHEYEN

De start van de competitie verliep zowel voor Sint-Job als Wuustwezel behoorlijk moeizaam. Wuustwezel pakte twee punten, Sint-Job bleef op een nul op negen steken. Bij Sint-Job beseffen ze de ernst van de situatie en liggen ze erop gebrand om in de derby de punten thuis te houden.

“Details zullen bepalend zijn”, weet Bjorn Genar. “Enkel een vroeg doelpunt kan voor een ander scenario zorgen.”

Al moeten de jongens van Peter Schrauwen dan wel hopen dat het vroege doelpunt ditmaal door hen gescoord wordt. “In de vorige drie wedstrijde­n werden we steeds vroeg op achterstan­d gezet. Dat moeten we zondag absoluut vermijden.”

Met de komst van Wuustwezel komt Genar ook enkele bekende gezichten tegen. “Doelman Van Bael en Schrauwen heb ik nog in de nationale reeksen weten spelen, het trio Simons-Jansen-Jongenelis was er drie jaar geleden ook al bij in tweede provincial­e. Met Maxim Bevers en Desire Binnemans heb ik wekelijks contact.”

Redenen genoeg dus voor de maker van het enige doelpunt van Sint-Job tot op heden om zijn totaal op te schroeven. “Vorig seizoen eindigde ik op acht goals. Dit keer wil ik tien à vijftien doelpunten maken. De afwerking zit voorlopig tegen. We kregen al in elke wedstrijd kansen, dat stemt me hoopvol. Nu moeten we de ballen nog tegen de netten trappen.”

Genar mag gerust een Sint-Jobboy genoemd worden. “Ik doorliep hier de jeugdreeks­en en kwam op mijn zestiende in het eerste elftal, toen in derde provincial­e, terecht. Met uitzonderi­ng van één jaar Antonia en één jaar Brasschaat kende ik geen andere ploeg. Dit seizoen had ik contact met Kontich, maar ik verkoos hier te blijven. Ik heb trouwens op 500 meter van het veld gebouwd. Zolang we in eerste spelen en er hier geen leegloop plaatsvind­t, denk ik nog lang bij Sint-Job te blijven.” Zondag zijn de drie punten superbelan­grijk. “Als we winnen, springen we over veel andere ploegen, staan we in het klassement tussen de mensen en is de perceptie helemaal anders”, aldus de spits, die volgens zijn trainer tot de beste aanvallers van provincial­e behoort.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Bjorn Genar: “Zolang we in eerste spelen en er hier geen leegloop plaatsvind­t, denk ik nog lang bij Sint-Job te blijven.”
FOTO KOEN FASSEUR Bjorn Genar: “Zolang we in eerste spelen en er hier geen leegloop plaatsvind­t, denk ik nog lang bij Sint-Job te blijven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium