Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opnieuw met Gilops en Matyn of niet?

’s Gravenweze­lSchilde krijgt na woelige week het bezoek van Hoboken

- WALTER PEERSMANS

’s Gravenweze­l-Schilde pakte zondag tegen Walem zijn eerste zege van het seizoen. Maar niemand die daar achteraf over sprak. Dat sterkhoude­rs Koen Matyn en Tom Gilops uit de selectie waren gelaten, daar werd over gesproken. Echt bedaard zijn de gemoederen nog altijd niet. Ook zondag tegen Hoboken lijken de twee opnieuw te zullen ontbreken.

Aanleiding voor de niet-selectie van het tweetal: een hevige discussie in de kleedkamer een week eerder na de verloren match van ’s Gravenweze­lSchilde tegen Ranst. Die leidde er uiteindeli­jk toe dat aanvoerder Koen Matyn, Tom Gilops en Kevin Van Oers naar de provincial­e reserven werden gestuurd. Matyn en Gilops gingen niet akkoord, speelden niet mee met de reserven, waardoor ze er ook zondag bij het eerste elftal niet bij waren. Coach Kurt Gessner was verbaasd over de commotie na zijn maatregel. “Ik wil dat Matyn als aanvoerder beter en scherper presteert dan dat hij tegen Ranst deed”, reageerde Gessner kort.

Beide spelers waren deze week wel opnieuw op training, maar helemaal van de baan is het akkefietje nog niet. Gessner: “Voor mij moeten ze eerst bij de reserven spelen om weer in aanmerking te komen voor een selectie in de A-kern.”

Dat zal Matyn dit weekend ook gewoon doen, bevestigde hij gisteren.

“Over het voorval zelf wil ik niet te veel kwijt. Maar ik speel dit weekend met de reserven, dat wel. Hopelijk is de zaak daarmee definitief van de baan. Of ik er dan ook zondag bij zal zijn, zien we dan nog wel.”

Bij Tom Gilops lijkt de zaak iets gevoeliger te liggen: “Om onverklaar­bare redenen werden we naar de reserven gestuurd. Ik heb het ontzettend lastig om akkoord te gaan met die drastische beslissing. Het is niet zo dat ik in vijandige sfeer leef met het bestuur of de trainer. Maar goed, ik blijf me inzetten voor de groep en hoop dat de spelers zondag winnen tegen Hoboken.”

 ?? FOTO SMB ?? Tom Gilops kan zijn terugwijzi­ng naar de reserven maar moeilijk verkroppen. “Ik heb het hier heel moeilijk mee.”
FOTO SMB Tom Gilops kan zijn terugwijzi­ng naar de reserven maar moeilijk verkroppen. “Ik heb het hier heel moeilijk mee.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium