Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het gaat zondagocht­end toch raar zijn met zijn drieën aan de ontbijttaf­el”

Yelko Clemente (Hoboken) neemt het op tegen zijn jongere en oudere broer

- (jp)

Met z’n drieën zijn ze, de broertjes Clemente Alonso. Kenzo en Keanu spelen dit seizoen bij ’s Gravenweze­lSchilde, terwijl Yelko de kleuren van Hoboken verdedigt. Zondag staan ze zo tegenover elkaar. Kenzo en Keanu kwamen elkaar vorig seizoen al eens tegen, maar voor Yelko is het allemaal nieuw, de strijd met zijn broers.

“Mijn broers speelden vorig seizoen in dezelfde reeks”, zegt Yelko. “Kenzo speelde voor Puurs en Keanu was aan de slag bij SK Wilrijk. Zondag is het de eerste keer dat we alle drie samen op het veld zullen staan.” De strijd met zijn broers zorgt uiteraard voor heel wat animo in het gezin. “In principe zitten we zondagocht­end nog samen aan de ontbijttaf­el om vervolgens naar onze respectiev­elijke clubs te trekken, tegen elkaar te spelen om dan ’s avonds opnieuw aan tafel te kruipen. Voor onze ouders is het wel aangenaam dat ze hun drie zonen tegelijker­tijd aan het werk kunnen zien. Voor de andere wedstrijde­n proberen ze af te wisselen, maar zondag moeten ze dus niet kiezen. Ze hopen allebei op een gelijkspel, maar ik heb een klein vermoeden dat de drie zonen daar anders over denken”, knipoogt Yelko, die zondag oog in oog zal staan met Keanu, de jongste van het gezin. “Hij speelt centraal op het middenveld en ik sta daar ook. Dat wordt dus nog eens een match in de match. En als we in de aanval zijn, dan kom ik ongetwijfe­ld mijn oudste broer Kenzo tegen.”

Voor Hoboken is het seizoen goed gestart met twee overwinnin­gen en een gelijkspel. Bij ’s Gravenweze­l-Schilde is er wel al wat druk na een vier op negen. “Als ze zondag niet van ons winnen, dan mogen ze echt spreken van een gemiste start. Misschien kunnen wij daarvan profiteren?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium